Sedikit perkongsian dari peserta NECK

BEZA BERAT LEMAK & OTOT

Hari ni ada mjlis sambutan maulidur Rasul kat tempat kerja… Jadi, sy mencari sepasang jubah utk disesuaikan dgn majlis. Saya cuba menyarungkan semula jubah yg saya pakai masa majlis akad nikah saya 5 tahun yg lepas.. terharu…sebak…

Tak sangka kan.. bertahun menyimpan baju ni. Akhirnya, boleh sarung semula kat badan.

Cuma agak terkejut jugak pada mulanya. Masa nikah berat badan saya dlm 70kg lebih sikit. Tapi sekarang berat saya 90kg dah boleh pakai baju nie??

Cam miracle sangat..

Kata crew NECK :

“Tu maknanya akak banyak inch loss kak. Lelemakss dah cair. Tu sebab boleh pakai baju saiz kecik.

Workout coach bagi tu.. setiap hari berbeza  dan berbeza juga keperluan dia.. tujuannya supaya badan kita tak selesa dengan wokout yang sama..

Bila badan selesa, workout tu kesannya KURENG… Jadi kena selalu cabar diri.. complicated kan workout atau buat yang berbeza macam yang coach bagi..

Coiyok kak! Akak boleh pakai baju tu pasal inch loss banyak tu..

Walaupun berat 90kg.. Berat otot.. Maka, tak de lah badan menggelebeh sana sini. Metabolisma pun semakin bagus. Yang menggelebeh tu, sebab otot kita terbakar dengan lemak sekali. Makan tak cukup zat dan nutrisi. Jadi tak cun dan kurang sihat.

Yang penting, sekarang.. Janji akak fit dan firm…”

Wah!! semakin bersemangat saya.

Sebenarnya, sekarang saya rejoin batch 12 sebab masih belum capai target Ideal weight.

Masa batch 8, saya ni kurang workout…tapi pemakann saya jaga.. Alhamdulillah, time tu berjaya jugak turun 13.5kg dalam masa 100hari.

Bila batch 12 ni.. rasa semakin bersemangat sebab masa sangat singkat. Task tak pernah miss.. Sedaya upaya jugak sudahkan.

Saya dah berani minta hadiah advance dengan coach?? dulu masa batch 8… tak pernah pun minta hadiah..

Nasihat saya di sini, kepada mereka di luar sana.. jika berazam nak kurus mestilah ada ilmu & berjemaah itu lagi digalakkan. Biar lambat asalkan consistent ikut jalan yang selamat.

Dan perkara paling penting, cari lah MENTOR. Tanpa mereka dalam NECK.. saya rasa, saya tetap Azizah yang dulu. Berangan ajelah dari hari ke hari..  Mungkin, semakin bahagia menternak lemak.

Salam Kurus & Sihat untuk semua.

Pendaftaran NECK 14, dah dibuka. Jom! kurus sama-sama dengan saya.

Team NECK.
Now Everyone Can Kurus.
Program Kurus Online No. 1 di Malaysia.

%d bloggers like this: