Cara Bebas Hutang merupakan antara carian yang tinggi di google.  Bermakna, ramai rakyat Malaysia mula sedar dan berusaha untuk bebas kewangan.  Mungkin anda juga masih tercari-cari Cara Bebas dari Hutang ini, atau mungkin juga anda sekarang dah sangat stuck dengan hutang yang menjerat, sangat stress rasanya bila gaji yang diterima hanya sekadar tumpang lalu di akaun bank kita.  Tetapi, yakinlah , kalau anda dah benar-benar sedar, benar-benar ada niat dan usaha untuk selesaikan hutang, yakinlah Allah akan bantu.

Moga sampainya anda ke entry blog saya ini menjadi asbab anda lebih bersemangat untuk segera selesaikan hutang.  Saya sangat berharap penulisan-penulisan saya di blog ini dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang dan paling utama menjadi pencen kubur saya kelak.  Inilah motivasi saya untuk menulis.

Bagaimana-Bebas-Hutang-Dengan-Spa-TWBBeban Hutang Rakyat Malaysia

Jika dilihat dalam gambar di atas, punca utama orang berhutang adalah disebakan Pengurusan Kewangan yang LEMAH, diikuti kos perubatan seterusnya akibat GAGAL dalam PERNIAGAAN.  Jadi sangat penting disini kita belajar dan ambil tahu 3 perkara berikut

1. Belajar mengurus kewangan dengan betul
2. Menjaga kesihatan, mencegah lebih baik dari mengubati, sebab itu saya tetap pilih SHAKLEE
3. Pilih Perniagaan yang betul dan tidak perlu modal yang tinggi, perniagaan yang dapat pulangan cash yang segera… macam TWB lah kan !

Rasanya, masalah hutang ni dah jadi masalah ramai orang kan sekarang ni, di pejabat,  seolah menjadi bahan gurauan tentang “gaji tumpang lalu akaun bank” .  Tapi , saya pasti semua orang sedar hutang memang sesuatu yang tak boleh diambil mudah.  beban hutang boleh menyebabkan stress, makan tak kenyang, mandi tak basah, hatipun tak tenang.  Paling parah jika di saat itu hati menjadi gelap dan terarah melakukan perkara- perkara tidak diingini.

Di Malaysia, kita tak habis belajar lagi dah ada hutang. Bila tamat saja belajar, kita bergraduasi dengan menggengam segulung ijazah dan berpuluh ribu hutang PTPTN

Menurut hasil dari Kajian Indeks Sentimen Pelabur Manulife (MISI), terdapat 68 peratus daripada rakyat Malaysia dibebani dengan hutang. Mudah-mudahan kita dapat ‘mengeluarkan’ diri kita dari statistik ini.

Kenapa Perlu Segera Bebas Hutang

Akibat dari menanggung hutang ini, akan mempengaruhi  keberkatan hidup seseorang.

Oleh itu sangat penting untuk kita ketahui SEBAB atau PUSH FACTOR yang kita perlu segera melangsaikan hutang ini tanpa bertangguh lagi.

Islam telah menggariskan, perkara yang wajib disegerakan semasa di dunia ialah MENYELESAIKAN HUTANG. Orang yang tidak membayar hutang akan berdepan kesan buruk di DUNIA dan AKHIRAT.

Antara sebab utama kenapa anda perlu segera mencari Cara Bebas Hutang adalah:

Kesan Hutang di Dunia

1. Hutang menyebabkan rezeki kita tersekat. Tidak kira hutang kita dengan siapa, dengan ibu bapa, kawan dan juga bank. Lebih teruk jika hutang bank melibatkan riba, bertahun kita tanggung dosa riba

2. Hutang juga jadi asbab rezeki kita bocor. Buat bisnes dapat untung, tapi masih belum dapat menambung.

3. Hati tak tenteram. Selalu bergaduh dengan pasangan dan bermacam lagi

 Kesan Hutang di Akhirat

Pernah dengar banyak ulasan tentang kesan hutang, jika kita mati dalam keadaan berhutang kan.  Saya selalu fikir tentang ini.

Moga Allah jemput  kita kembali dalam keadaan kita benar-benar bersedia.

“Jiwa (roh) orang mukmin akan tergantung dengan hutang sehinggalah dia menjelaskan hutangnya itu.” (Riwayat at-Tirmizi).

Jelas dan nyatakan hadis ni, jadi kenapa kita masih boleh bertangguh lagi.

Sanggupkah kita, roh kita nanti tergantung sebab kita ada hutang belum diselesaikan. Adakah kita sanggup tinggalkan atau wariskan hutang kepada anak cucu kita.

“Semua dosa orang mati syahid diampunkan, kecuali hutang.” (Riwayat Muslim).

Allah, itu bagi yang mati syahid. Bagaimana kita yang biasa- biasa ni kan.

Amalan Cara Bebas Hutang Menurut Islam

Dalam Islam sendiri memberi panduan untuk menyelesaikan masalah hutang.  Antaranya adalah:

1. Bertaubat – segera dan sentiasa bertaubat dan mohon agar dipermudahkan urusan bayar hutang
2. Puasa – berpuasa akan membakar dan menstabilkan nafsu. Ia akan melahirkan keinsafan untuk kita berusaha bebas dari hutang
3. Memanjangkan Silaturrahim – Orang yang memanjangkan silaturrahim dikasihi Allah dan Nabi
4. Berbuat Baik – Perbanyakkan berbuat baik dan memudahkan urusan orang lain
5. Solat hajat dan sentiasa mohon doa – perlu sentiasa berdoa dan meminta- minta dalam solat dan solat hajat agar Allah bantu selesaikan hutang
6. Berusaha mencari penyelesaian dan bertindak segera tanpa bertangguh lagi

Cadangan Ikhtiar Cara Bebas Hutang Melalui TWB

TWB adalah projek spa The Walking Beauty Project. Dah ramai ahli TWB berjaya selesaikan hutang dan mula menambah pendapatan.

Bagi yang belum tau, ia adalah Spa Wanita yang diusahakan tanpa kedai.  Ia direka khas oleh founder sebagai Spa untuk Wanita dengan fokus utama untuk memberi servis istimewa untuk wanita-wanita yang selalu stress kerja dan tiada masa mengunjungi pusat spa.

Anda boleh baca lebih lanjut tentang Projek Spa Wanita  di bawah The Walking Beauty Project dengan klik link ini >> Apa Itu Bisnes Mobile Spa The Walking Beauty Project

Apa yang bestnya, Spa ini Natural iaitu menggunakan produk natural dari Shaklee, pengeluar produk supplemen yang sangat komited pada alam semulajadi dengan tagline Sentiasa Berkesan, Sentiasa Selamat dan Sentiasa Mesra Alam.

Oleh itu, jika ramai yang hubungi saya untuk join training spa, dan nak guna produk sendiri, kami tidak boleh proceed kerana kami Spa Shaklee .

Projek spa The Walking Beauty sangat sesuai dan mudah diaplikasi sebagai tools untuk Cara Bebas Hutang.

Ok, bagaimana caranya tu. Meh saya cerita

Di TWB kita ada proven result, join projek spa ni,  kita bagi jalan macamana nak terus dapat pelanggan.

>> Upah Spa (Income Penjuru 1)

Jika anda join training, anda akan dapat set yang sangat lengkap. Terus boleh buat spa dn boleh terus buat income spa.

Jom tengok kiraan upah spa yang mostly, average peserta kami dapat capai

5 orang customer seminggu :
RM50 x 5= RM250, sebulan anggaran pendapatan RM1000

Lebih rajin, maka lebih banyak income spa anda. Kami juga sediakan panduan dari Kitab Harga supaya anda boleh dapat pulangan lebih cepat.  Antaranya Spa Pengantin.

Dalam training anda akan belajar 5 course yang cukup lengkap untuk Spa Pengantin. Anda boleh buat servis Spa Pengantin pada harga RM250/ pakej.

4 orang bakal pengantin seminggu x rm250= RM1000 seminggu

Nampakkan?

>> Jual Supplemen ( income Penjuru 2)

Ramai orang sangat takut nk berniaga sebab takut kena jual barang. Eh! Habis nak jual apa kan. Tapi dengan ilmu yang anda dah dapat dari TWB, sangat mudah anda dapat jual supplemen tanpa menjual. Aik! Lagi pelik ni ye. Nak tau? join TWB, kita kongsikan dalam training. Kat sini anda dapat lagi income

Ada lagi 3  Penjuru income. Detailsnya kita hanya kongsi pada mereka yang sah join training TWB dengan yuran training RM1999.

Dah ada ke bukti orang yang berjaya langsaikan hutang dengan TWB? Jom tengok

Sharing oleh Athirah, seorang lulusan undang-undang yang buat bisnes spa TWB

Sebenarnya ramai lagi yang dah berjaya bebas hutang dari bisnes spa TWB ni

Bersegera Beri Komitmen untuk Bebas Hutang

Jika kita tahu tentang   kesannya orang yang berhutang ni, tentu kita sepatutnya tidak bertangguh lagi.  Mati itu pasti dan kita tak tau bila masanya.

Jadi, perlulah bersegera bila dah jumpa caranya. Jika anda rasa nak join kami, boleh whatsapp saya segera. Join ramai peserta baru TWB bulan april ini.

This is very real!

Hanya yang dah join coaching tau kenapa RM1999 pelaburan yang sangat berbaloi

Kenapa diaorang ni berlumba2 grab peluang di TWB?

Sebab proven result ahli TWB boleh dapat income dari 5 penjuru

Sebab diaorang dah nampak RM 1999 tu cepat je balik modal dengan cara TWB

 

 

Jangan segan2 hubungi saya untuk mendapatkan info tentang supplemen dan juga jika berminat untuk join team kami untuk peluang bisnes yang sangat luas !

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

%d bloggers like this: