CoQ 10 Shaklee sangat powerful dalam meningkatkan tenaga.  Dulu ia terdapat dalam supplemen CoQHealth Plus Shaklee. Kemudia CoQHealth Plus dihentikan pengeluarannya untuk proses re-formulasi.  Ramai yang tertunggu-tunggu kemunculan semula CoQ10 Shaklee ni.  Mengapakah ia sangat disukai ramai? Jom baca selanjutnya

Hari ini kita memerlukan tenaga luarbiasa,  untuk kita hadapi tugas harian yang semakin mencabar dan semakin memberi tekanan.
Keadaan dunia hari ini memerlukan kita lebih pantas dan cergas sepanjang masa.  Lebih-lebih lagi bagi seorang wanita.  Wanita bekerja dah bangun seawal 4.30 pagi menguruskan rumahtangga, anak nak pergi sekolah, dan suami pergi kerja.
Kemudian, wanita itu sendiri pun kena pergi kerja, ia dah jadi satu keperluan hari ini, ibu-ibu turut keluar mencari rezeki.Di tempat kerja, ibu-ibu akan sibuk dengan urusan pejabat, dan kebiasaannya memang berhadapan dengan tekanan atau ‘stress’ di tempat kerja.

Kemudian, mereka balik ke rumah, ambil anak di sekolah dan sambung semula tugasan di rumah
Ada juga yang buat kerja atau bisnes sampingan untuk tambah pendapatan keluarga.  Bayangkan berapa banyak tenaga diperlukan.  Kalau setakat tenaga biasa, tak mampu nak buat semua tu dan badan akan cepat penat dan mudah jatuh sakit.

CoQ10 Shaklee Sebagai Bahan Utama Penjana Tenaga

Baiklah, kita kena tahu, bagaimana tenaga dalam badan kita terhasil
Baharulah kita boleh tahu bagaimana nak Tingkatkan Tenaga supaya lebih cergas dan dapat menjalankan tugas seharian dengan lebih baik.

Tahu tak? Dalam badan kita ni kita ada sebuah kilang janakuasa.
Untuk membolehkan badan kita berfungsi dengan baik, badan memerlukan SEL-SEL dan NUTRIEN

Sel-sel disini umpama stesen penjana tenaga, manakala
Nutrien umpama pekerja dan bahan api

Stesen janakuasa untuk menjana tenaga dalam badan kita adalah MITOKONDRIA
Mitokondria ini memerlukan nutrien dikenali sebagai  Coenzyme Q10 atau lebih dikenali sebagai CoQ10.

CoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
C0Q10 Shaklee dalam Mitokondria

C0Q10 Shaklee ini berperanan sebagai bahan api kepada Mitokondria untuk menghasilkan tenaga
Lebih banyak Mitokondria dan CoQ10, maka badan akan dapat Tingkatkan Tenaga dengan lebih banyak

CoQ10 adalah tinggi dalam sel Otak, Jantung dan Hati.  Ia akan menukarkan lemak dan gula yang masuk dalam badan kita kepada tenaga.

Selain itu CoQ10  dari Shaklee juga adalah antioksidan yang bagus untuk melindungi sel daripada dirosakkan radikal bebas.

Tingkatkan Tenaga dengan Sumber Coenzyme Q10 Dari Makanan Harian

Sumber Coenzyme Q10 sepatutnya boleh diperolehi dari sumber makanan harian kita.
Makanan tersebut adalah dari sumber minyak, kekacang dan sayuran.  Walaubagaimanapun, sumber makanan harian kita sekarang tidak dapat menyumbang kepada keperluan CoQ10 yang diperlukan badan untuk Tingkatkan Tenaga dan keperluan lain  iaitu 100mg setiap hari.

CoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga

Keperluan CoQ10 100mg Sehari

Ini disebabkan oleh faktor-faktor pemakanan tidak sihat yang tidak lengkap nutrisi, pencemaran dan pengambilan ubat statin yang selalu diambil bagi tujuan mengawal kolestrol .

 

CoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
Penghasilan CoQ10 Semakin Menurun

Penghasilan CoQ10 juga semakin menurun dan  berkurang pada usia 20 tahun dan semakin turun dengan mendadak pada usia 40 tahun.  Sebab itu kita semakin kurang bertenaga apabila semakin meningkat usia ditambah lagi dengan faktor persekitara dan gaya hidup yang tidak sihat sekarang
CoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
Penghasilan CoQ10 Semakin Menurun

Selain untuk Tingkatkan Tenaga, CoQ10 Shaklee sangat diperlukan badan untuk tujuan berikut

  • Untuk Meningkatkan Kesihatan Jantung
  • Untuk Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri
  • Untuk Meningkatkan Kesihatan dan Kecantikan Kulit
  • Untuk Meningkatkan Daya Ingatan dan Tumpuan

Untuk kita mendapatkan 100mg CoQ10 dari makanan harian kita perlu mengambil sumber tersebut dalamkuantiti yang sangat banyak. JIka dilihat pada gambarajah di bawah, kita tidak mampu untuk dapatkan sejumlah 100mg CoQ10 melalui pemakanan harian.

  • gambarCoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
    Nak dapatkan 100mg CoQ10 sehari dari pemakanan sumber
    di atas adalah sangat mustahil

Tingkatkan Tenaga dengan Sumber CoQ10 Shaklee Dari CoQ-Trol Plus

Shaklee telah membuat formulasi baharu kepada CoQ10 sebelum ini.  Formulasi baharu ini lebih hebat dengan adanya gabungan 100mg CoQ10 Shaklee , 2mg Resveratrol dan 5 mg Tokoferol.

Polifenol yang ditambah ke dalam formulasi baru ini berfungsi meningkatkan jumlah Mitokondria yang berperanan sebagai stesen janakuasa.  Manakala CoQ10 pula menjalankan tugasnya meningkatkan penghasilan tenaga dalam setiap mitokondria

gambarCoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
Memperkenalkan CoQ-Trol Plus dari Shaklee

Jadi, formulasi baharu ini menjadikan CoQ-Trol Plus suplemen yang sangat istimewa. Polifenol telah dibuktikan secara klinikal boleh membantu meningkatkan jumlah mitokondria.

gambarCoQ10-shaklee-tingkatkan-tenaga
Kerjasama Hebat CoQ10 dan Polifenol

Ini menjadikan CoQ-Trol Plus dari Shaklee dengan gabungan POLIFENOL dan COQ10 Shaklee suplemen terbaik anda untuk Tingkatkan Tenaga yang berpanjangan sepanjang hari.

Jom dapatkan CoQ-Trol Plus hari ini !

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175

 

%d bloggers like this: