Detox Shaklee pada 2019 di bawah team Jutawan sangat menarik.  Saban hari ada saja Success Story yang best dari para peserta. Kalau anda nak tau,  program Detox ini telah lama diperkenalkan Shaklee. Sebelum ini kami buat detox sendiri-sendiri dengan menggunakan Detox Plan dari Shaklee. Penurunan tetap ada dan ramai dapat manfaat. Tapi agak susah bila nak konsisten dan maintain gaya hidup sihat yang telah diamalkan.

Bermula 2019, Team Jutawan ( dulunya GLC Family ) telah melancarkan program Jom Detox GLC dan seterusnya digunapakai oleh seluruh team di bawah GLC Family termasuk Jom Detox LAT. Kesannya sangat memberangsangkan. Dan pada Julai yang lalu, semua team bersatu di bawah satu program iaitu Jom Detox Jutawan.  dan terbukti, apabila kita buat bersama-sama, hasilnya akan jadi semakin baik.

Rekod Detox Shaklee 2019 Team Jutawan

Jom lihat catatan rekod yang dikelolakan Jom Detox Jutawan. Saya kongsikan bermula Detox 7.  Setiap bulan kita open 2 kali intake kerana permintaan yang tinggi dari orang ramai. Saya kongsikan batch detox, tarikh pelaksanaan,  bilangan peserta yang menyertai program dan Total Weight Loss . Walaubagaimanapun ada data yang saya belum dapat kumpul, insyaallah will update soon.

Detox 7 : 5 April 2019 ( 87 Peserta – Total Weight Loss 269.4KG )
Detox 8 : 22 April 2019 (95 Peserta – Total Weight Loss 292 KG)
Detox 9 : 13 Mei 2019
Detox 10 : 15 Jun 2019 (47 Peserta )
Detox 11 : 8 Julai 2019
Detox 12 : 1 Ogos 2019
Detox 13 : 17 Ogos 2019
Detox 14 : 1 September 2019 (37 Peserta – Total Weight Loss 125.30KG)
Detox 15 : 17 September 2019
Detox 16 : 1 Oktober 2019 (AKAN DATANG !)

Result Detox Shaklee 2019 Team Jutawan

Result Detox Shaklee 2019 Team Jutawan

Dah tengok rekod-rekodnya, mestilah nak baca success story peserta-pesertanya kan.   Berikut saya kongsi kisah kejayaan 5 orang peserta Jom Detox Shakle 2019 di bawah Team Jutawan.

Success Story  Akak Polis Shafinatun Najar

Puan Shafinatun Najar, seorang ibu kepada 2 orang cahaya mata adalah seorang pegawai polis.  Umur beliau 30 tahun.  Maklumat beliau secara ringkas :

Sebelum Detox :

 • Alami masalah BERAT BADAN, 68KG
 • Ada MIGRAIN yang teruk, tahap menangis menahan kesakitan.
 • Penghidap EKZEMA hampir 5 tahun, kulit selalu merah dan merekah

Tujuan Join Detox : Untuk menurunkan berat badan, badan yang gemuk dan boroi tidak sesuai dengan penampilan seorang anggota polis.

Kesan selepas Detox :

 • Berat badan turun 13 KG
 • Ekzema menghilang dan semakin pulih
 • Masalah migrain tidak menyerang lagi

Beliau sangat bersyukur kerana asbab beliau join detox, beliau juga boleh pulih dari derita ekzema , sedangkan selama ini beliau dah sapu macam-macam ubat.  Rupanya detox telah flush keluar segala toksin dalam badan beliau. Gambar di bawah adalah gambar setelah beliau  2 kali join program  Detox Shaklee 2019 di bawah Team Jutawan. Iaitu program selama 17 hari + 17 hari. Tempoh 1 bulan program saja.

Turun Berat Badan 10.5 KG Selepas 2 kali Detox

Beliau telah meneruskan perjuangan kali ke-3 dan turun keseluruhan sebanyak 13 KG, dapat berat asal beliau sebelum berkahwin iaitu 55 KG.  Berikut pula kesan detox kepada Ekzema beliau

Ekzema Selama 5 Tahun Pulih 

Success Story Puan Anti-Supplement Norazila Dek Ya 

Puan Norazila Mohd Yusoff berusia 40 tahun, mempunyai 4 orang anak dan  menetap di Johor Bahru.

Sebelum Detox:

 • Paras KOLESTROL TINGGI inherited dari parents
 • Menghidap MIGRAIN yang teruk
 • Mengalami VERTIGO

Beliau seorang yang menjaga pemakanan dan pengamal “eat clean” tetapi menghadapi kesukaran untuk menurunkan bacaan kolestrol.

Tujuan Join Detox: Beliau takut dengan risiko kolestrol yang tinggi dan risaukan anak-anak jika apa-apa berlaku pada beliau.

Selepas pemeriksaan dengan Cardiologist pada 2014, bacaan kolestrol beliau amat tinggi iaitu LDL=14.  Bila buat cek history, ayah beliau meninggal disebabkan jantung dan ada low blood presure. Doktor terus prescribe ubat untuk beliau. Bacaan kolestrol beliau turun tetapi  naik semula.

Beliau jyga khuatir untuk terus makan ubat kolestrol memandangkan beliau baru lepas bersalin.  Beliau telah spend peruntukan yang besar untuk buah dan sayur. Malangnya beliau tak konsisten mengamalkan senaman dengan alasan sibuk. Lebih teruk lagi beliau turut mengambil ponstan 2-3 kali seminggu untuk tahan sakit migraine yang beliau hadapi.  Akibat selalu penat dan keletihan , beliau mengalami vertigo pula

Gambar sebelum detox, lengan dan peha besar macam peha ayam beliau kata, berat lebih 67 KG

Kesan Selepas Detox :

 • LDL Kolestrol beliau turun ke 5.06.
 • Tidak alami migrain lagi
 • Vertigo tidak berulang

Gambar Puan Norazila selepas detox,

 

Success Story Puan Auditor  Salbiah Sarmin

Puan Sabariah, seorang ibu berkerjaya. Beliau berumur 31 tahun dan mempunyai 3 orang anak. Anak paling kecil berusia 9 bulan dan masih menyusu badan.

Sebelum Detox:

Berat badan turun naik selepas 4 kali proses mengandung, bersalin dan menyusu. Berat beliau naik 20kg setiap kali mengandung tetapi selepas bersalin, tak dapat berat sebelum mengandung.

Semasa mengandung anak ke-3, beliau dalam kategori overweight.  Puan Sabariah pernah capai berat 90 KG , beliau naik 25KG semasa mengandung. Rasanya ramai wanita alami masalah yang sama.

Berat beliau semasa  mula-mula join detox adalah  70 KG

Tujuan Join Detox:

Sebagai seorang auditor dalam profesional line, konfiden level beliau jadi sangat rendah menyebabkan beliau  segan berhadapan klien dalam keadaan gemuk. Beliau  mula rasa tak selesa bila kebanyakan baju kerja dah tak boleh dipakai.  Bahu dah terasa makin lebar, pipi kembung, dan dagu double chin. Fuh, saya juga alami macam ni. Mesti anda juga rasa stress kan kalau badan dan pipi dah kembung sana sini.

Gambar Sabariah Seamsa Berat 70KG ( Baju Purple )

Beliau tergerak hati untuk join detox selepas selalu membaca update seorang coach detox.  Sebagai auditor, beliau memang amat teliti , beliau akan cek produk yg digunakan, tengok  dan buat analisa result dan dia sangat kagum dengan result program,  7 hari saja boleh turun dengan banyak .  Akhirnya beliau akur dan  join Batch ke-4.

Kesan Selepas Detox:

Beliau berjaya turun 5KG dan sangat happy sebab dapat sarung balik cincin tunang yang dah lama tak muat.

Then beliau sambung ke Batch 5 dan turun lagi menjadikan jumlah beliau lose weight iailah 8.2 KG dalam masa sebulan. Fuh !

Beliau rasa nak menangis tengok penimbang. Tiap hari update berat beliau turun!

 

Berat Terkini 61.9KG dari berat asal 70.1KG

Alhamdulillah. Kesan lepas detox:

 Berat turun 8.2kg
 Cincin tunang yang dah 7 tahun x boleh sarung, dah boleh pakai balik.
 Baju t-shirt zaman university boleh pakai balik.
 Baju dari saiz XL dah tukar jadi M
 Gelang kawin boleh pakai balik
 Badan rasa lebih ringan
 Production susu badan bertambah meriah – Sabariah

Best kan kalau dapat turun macam beliau. Okeh, jom baca lagi 2  Success Story.

 

Success Story Puan Elly Matin

Puan Elly Matin, berusia 29 tahun dan mempunyai 2 orang cahaya mata.  Beliau pernah join Detox Shaklee sebelum ini, tetapi tanpa group support dan coach yang jaga macam Detox Shaklee 2019 di bawah Team Jutawan.  Beliau hanya dapat turun 3KG, tetapi sekarang dapat turun 10KG dalam 13 HARI !

Sebelum Detox:

Beliau seorang yang banyak alasan – tak mahu join detox, tak mampu telan sayur, tak tahan nak pantang makanan manis takde duit nak beli beli set detox dan takde masa untuk detox. Semua yang negatif ada pada beliau.

Tetapi sampai saat, beliau sendiri fikir sampai bila nak terus gemuk, yang mengundang pelbagai penyakit. Berat beliau dah cecah 104KG dan beliau rasa sangat terseksa. Beliau berhadapan pelbagai masalah,

– Baju susah cari
– kasut dan selipar susah cari
– duduk di kedai makan takut sebab takut kerusi patah
– naik kereta kecil takut sebab takut kereta tu sampai di jalan raya
– badan bebau
– lipatan badan jadi hitam

Kegemukkan adalah 1 mimpi ngeri bagi saya😢. Saya tidak mahu merasa kegemukan itu untuk kali kedua walaupun saya mengandung. – Elly Matin

Tujuan Join Detox:

Beliau tekad untuk join detox dan tak mahu lagi terseksa dengan keadaan badan yang gemuk. Beliau juga takut semakin gemuk jika tidak kawal dari sekarang.

Kesan Selepas Detox:

Beliau sangat bersyukur kerana dapat turun 16.5 KG selepas join 3 kali Detox Shaklee bersama Team Jutawan. Beliau semakin cantik , cergas dan kulit semakin sihat.

Puan Elly Matin, Nampak berbeza selepas turun 16 KG. 

 

Success Story Puan Norfarah Aini

Puan Norfarah Aini berusia 30 tahun dan mempunyai seorang cahaya mata. Beliau seorang guru, dan kebiasaannya setiap pagi akan berkunjung ke kantin untuk mengisi perut dengan pelbagai hidangan nasi dan lauk pauk. Nak diet pulak tak jadi-jadi. Lepas tu stress memanjang.

Sebelum Detox:

Berat beliau naik mendadak ke 63KG .  Badan dah mula rasa tak selesa.

Tujuan Join Detox:

Beliau nak turunkan berat dan dapat pakai kembali baju yang dah mula sendat. Beliau turut bawa suami join program ni bersama-sama

Kesan Selepas Detox:

Mereka suami isteri berjaya turun dengan jayanya. Puan Norfarah turun sebanyak 5KG hanya sekali detox dan suami beliau turun sebanyak 7.4KG. Banyak kan ! Untuk tempoh 2 minggu saja.

Lelaki pun berjaya mengharungi proses detox dan turun 7 KG

Demikian sebahagian kisah dari 5 orang peserta Detox Shaklee 2019 dalam Team Jutawan. Ramai lagi yang telah berjaya menyelesaikan masalah berat badan dan perbaiki tahap kesihatan.

Anda boleh  ikuti himpunan-himpunan  testimoni  peserta-peserta Detox Shaklee 2019 Team Jutawan

Jemput Tonton Testimoni Jom Detox Jutawan

Jemput Tonton

Tahun 2019 sudah hampir sampai ke penghujung. Jika azam anda bertahun-tahun dulu masih belum tercapai, saya jemput anda untuk join program  Detox Shaklee 2019 bersama pemanatau coach Team Jutawan. Boleh klik Whatsapp di bawah untuk sertai Preview Percuma atau join terus program Detox Batch 16 yang akan bermula 1 OKTOBER ini

Anda juga boleh baca entry saya berkenaan  program detox yang kami laksanakan dalam Team Jutawan. >> Gaya Hidup Sihat Dengan Jom Detox Shaklee Team Jutawan . 

Sekian perkongsian untuk kali ini.
Saya doakan anda mendapat manfaat dan happy membaca perkongsian saya kali ini.

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

%d bloggers like this: