Kisah Inspirasi Mobile Spa TWB kali ni macam tajuk drama gitu.
Dari Tukang Jahit ke Owner Spa. Begitulah tajuk perkongsian dalam Preview PERCUMA Mobile Spa The Walking Beauty malam tadi.

Malam tadi adalah malam ke-3 sesi Preview PERCUMA yang pihak TWB anjurkan untuk memberi penerangan yang jelas tentang projek Bina Spa Atas Nama Sendiri di bawah The Walking Beauty Project

Ia adalah kisah seorang wanita yang pada mulanya memilih untuk menambah pendapatan dengan mengambil tempahan menjahit  baju.

Namun, beliau sebenarnya tidak gembira dan rasa tertekan dengan cara kehidupan beliau dan mencari-cari ruang untuk memiliki kehidupan yang lebih baik, yang boleh beri beliau lebih banyak masa bersama keluarga, lebih terbuka kepada dunia luar  walau beliau hanya surirumah dan beliau nak kerjaya yang ada masa depan

Jom sama-sama ikuti kisah Farah.

Pendidikan Farah dan Alam Pekerjaan 

Farah seorang graduan yang cemerlang dalam bidang architecture, sama pula dengan saya!
Setiap semester dia dapat anugerah dekan tapi beliau tak pernah bekerja dalam bidang yang beliau belajar.  Beliau berusia 29 tahun, sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan berumur 4 tahun

Apabila pergi minta kerja, saya masih fresh, sedangkan semua firma yang saya pergi nak pekerja yang berpengalaman.  Allah atur baik perjalanan utk saya
Ayah saya orang yang paling KECEWA sbb saya tak kerja tetap dalam bidang tu. Akhirnya, saya dapat kerja kontrak kerajaan tapi hanya sebagai selama 4 tahun kontrak.
Saya terpaksa PJJ dengan suami sebab saya kerja di  Terengganu dan dia di Putrajaya

Bermulanya Kerjaya Menjahit Baju Yang Stress

Saya pernah ada juga pengalaman menjahit ni dulu.  Walaupun cuma jahit  bantal, memang betul terasa stress nak siapkan. Tambah-tambah saat nak kejar dateline untuk pos barang atau customer nak datang ambil

So, inilah mulanya cerita Farah rasa nak meneroka bidang lain. Jom baca Inspirasi Mobile Spa TWB yang sangat best ni.

Lepas bersalin, suami ajak saya balik  Putrajaya sebab nak anak tinggal bersama. Dia rasa sayang sebab tak boleh tengok anak sendiri membesar depan mata
Masa ni saya duk fkir nk buat apa bila berhenti kerja. Sebab saya suka  fesyen, saya pon nak belajar menjahit. Saya masuk giatmara 6 bulan pulun belajar menjahit..

2 tahun saya menjahit tapi saya STRESS sangat. Tak boleh keluar, xde masa lebih2 lagi time puasa memang tak tido malam  la jawabnya.  Saya  ingat lagi setiap kali puasa semua beli bungkus..sebab tak sempat masak..and rumah?? Macam kapal pecah! Kain perca merata/pola sana sini

Stressnya menjahit ni sampai la takde masa nak urus diri sndiri. Kalau dapat custmer yang cerewet lagi stress.. Yang lambat ambik baju pun lagi la stress. Hujung bulan baru dapat duit sebab time gaji baru datang. Yang berbulan tak ambik baju pon ada

Rupa saya semasa menjahit, stress sangat + muka breakout + takde  masa nak urus diri. Stress ni memang musuh kita terutama wanita.


Farah Stress Sangat Jerawat Menjadi-jadi Naik

Inspirasi Mobile Spa TWB : Tukar Profesion Tukang Jahit ke Owner Spa

Farah akhirnya tidak bertangguh lagi untuk join projek The Walking Beauty.  Dia dah lama survey dan follow kisah peserta-peserta Projek Spa The Walking Beauty ni.
Jom ikuti macamana akhirnya Farah join TWB

Sebab  teruk dan  penat saya dah tak sanggup nk menjahit. Saya nak bisnes yang ada masa untuk diri sendiri. 

Gambar Farah pada hari training


Farah semasa sedang buat spa kepada pelanggan

Saya start ambik customer 1 bulan lepas traning.  Tu pon tak confident tapi saya pi jumpa customer pakai mask

Pergi jumpa customer pakai mask

Inilah caranya TWB dan shaklee ubah saya jadi orang lain sangat2
Sekali dah join bisness cantik2 ni confim kita sendiri akan rasa nak cantik nak sihat dan nak lifestyle yang high class

Sangat cantik kulit Farah selepas 3 bulan jadi beautician TWB
Effect Vitamin Dan Set Youth Shaklee

Best kan join TWB, dpt belajar ilmu spa, nutrisi, kecantikan. Semua ilmu boleh apply untuk diri sendiri.

Inspirasi Mobile Spa TWB : Bagaimana Life Farah Berubah

Join projek spa, buat bisnes spa aje pun,  tapi macamana boleh tukar dan improve kehidupan Farah.
Haaa, inilah yang nak cerita, apa beza projek spa TWB dengan projek spa atau bisnes-bisnes lain di luar sana.

First, master kita selalu tekankan jaga 3 perkara.

Dhuha
Tahajud
Sedekah

Jarang ada group yg tekankan perkara2 macam ni utk diamalkan
Saya jadi insan yg betol2 minta apa2 dgn Allah.  Sebab tu semua yg join TWB mmg akanjd wanita yg sangat-sangat  kuat
Sejak join TWB saya sangat2 bebas.  Saya dapat instant CASH! Takde tunggu2 dah orang lambat ambik kain.

Bila tengok master kita jenis highclass dgn kita2 akan teringin nak follow dia jadi  highclass.

Skrg saya ada masa lepak2 kat kedai, minum2 coffee..dulu mmg xde..nak keluar pi kedai pon fkir baju tak siap jahit lagi

Dan perubahan besar saya ialah saya bebas nak balik kampung bila2  je. Mak saya kurang sihat, jadi saya nekad tiap2 bulan nk balik jenguk dia. YES! dgn TWB saya boleh beli tiket flight balik Terengganu balik hari
Semua hasil spa SEBAB saya ada MASA + CASH

And balik kg tak kosong taw, kawan2 saya kat kg memang tunggu saya balik nak facial.
seee mana2 pon jadi uwanggggg
Kalau mnjhit, takkn nk gendong mesin kan
Memang enjoy sangat dan  bayangkan hasil 1jam FACIAL = 1hari jahit baju

Dulu sy ambik baju kurung moden rm70 sepasang. Menjahit dari pagi.
Pola-gunting-kelim-jahit-jahit tgn

Sehari kalau jahit non stop,  Kalau  berhenti masak + layan anak , 2 hari la jadinyaaa

Hasil spa 2 jam setengah !

Tapi ni hasil saya facial 2 orang. Sorang siang sorang malam. Total kerja 2 jam setengah. Tapi income masyuk.
Pagi lepas facial, pegi  jalan2 ronda2 dulu.  Sebab malam baru next facial. seronokkkkkkkkk weeeyyyyy !

And yg lg best tak yah pening2 nak bayar sewa atau pekerja.. income bersih! Cuma saya simpn

Contoh saya dapat rm100
Saya simpan 5% dr 100 utk 4 bhagian
( modal/saving/sedekah/ibuabah )

5% dr 100 = rm20

Dari 100 sy simpn 20.. rm80 lagi saya guna untuk kegunaan lain
Yg perit bila kita malas.  Sebab kalau rajin memang dpt cash..tu je..

Sy pernah takde custmr seminggu tapi bile jumpa mentor, lps coaching mmg panas bontot laaa.
Sebab tu sangat-sangat  penting bisness yang ada MENTOR!

Dulu menjahit sy sorang2, xde mentor, memang ada group menjhit tapi masing-masing semua mengeluh penat, stress dgn customer. Dengan kita down, so nangis la tepi  bucu mesin
hidup ni satu pilihan.. semua orang ada kisah “peritnya” yang tersendiri boleh pilih untuk terus “perit” atau ubah keperitan tu jadi yang indah 😊 nah bunga 🌹
Sekarang bile stress ‘ jom lepakk jumpa mentor ‘ . Best kan !

Geng2 TWB yang  dekat semua macam adik beradik,  boleh jumpa untuk sharing sebab kita dihaluan yg sama
Kami geng2 TWB sangat-sangat support antara satu sama lain.
Siapa mentor korang ? Dlm TWB mentor adalah orang yang perkenalkan dan beritahu korang tentang peluang buat duit dalam TWB ni

Nak mentor lagi besar ? Founder TWB laa.
So, bila korang join TWB, korang ada mentor dan juga mentor besar iaitu founder

Produk kita guna sangat-sangat powerfull. Tu yang membezakan kita dengan spa lain. Dan saya dah ada hampir 15 orang customerr regular. Dah repeat facial 3x setiap bulan. So saya tak yah marketing kaw-kaw sangat sebab customer memang akan ada.


Sebab tu saya cakap kenal TWB satu RAHMAT BESAR buat saya. 360 darjah hidup saya berubah!


Kalau rasa RM1999 tu besar, tapi time kita susah time kite nak cash dari pelaburan ni la yg boleh bantu kita. Insyaallah.


Saya tak rasa RM1999 ni mahal sebab bila join training ni, kita dah dapat semua barang siap. Bayar – Pergi Training One To One – Dapat Semua Barang – Terus Buat Servis.


Tarik beg, terus pergi buat duit berkepok kepok.


Terima kasih sebab sudi baca sharing saya. Saya sangat-sangat menanti korang dalam group ni jadi keluarga baru TWB.


Bagaimana Nak Join TWB Macam Farah

Sangat ter inspirasi sangat kan baca kisah Inspirasi Mobile Spa TWB – Dari Seorang Tukang Jahit ke Owner Spa ni

Anda nak tahu lebih lanjut tentang Projek Mobile SPA TWB?
Sila klik link di bawah:-

Belajar Kursus Mobile Spa Secara Personal Coaching

 

Jom hubungi Hani segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN 
Hubungi : Tekan untuk Telefon (019-4771175)
Tekan Untuk Whatsapp

Facebook : Hani Ismail
Instagram (training) : thewalkingbeauty_training
Instagram (servis) : hanibeautyspa_twb
Instagram (in person) :
 haniismail.co
%d bloggers like this: