Kisah kejayaan dalam kehidupan adalah sangat subjektif.  Ia berbeza bagi setiap seorang dan bergantung kepada indicator masing-masing. Ia bergantung kepada apa KPI or Key Performance Indicator yang setiap orang tetapkan untuk diri dia sendiri.

Kisah Kejayaan saya, mungkin bukan satu kejayaan bagi anda.  Begitu juga sebaliknya.
Contoh,
Gambarfoto yang saya ambil dan edit memenangi top 40 dalam pemilihan oleh cikgu foto saya, ia satu kejayaan manis bagi saya yang suka task fotografi.  Tetapi bagi anda, ia mungkin perkara biasa saja.

Jadi, apabila kita baca kisah kejayaan orang lain, seharusnya kita meraikan kejayaan itu lebih-lebih lagi jika mereka adalah orang terdekat dengan kita. Raikan dan doakan agar mereka lebih berjaya. Asbab meraikan dan mendoakan, insyaallah kita juga lebih mudah capai kejayaan kita.

Mohon doakan pencapaian kecil saya ini akan menuju kepada kejayaan yang lebih besar.  Saya doakan anda juga.

Kisah Kejayaan Capai Tahap Kesihatan Yang Lebih Baik

Pencapaian yang paling saya hargai dalam hidup ini adalah apabila saya berubah persepsi 360 terhadap tahap kesihatan.  Saya tak pernah fikir yang saya boleh sihat cergas hanya dengan menambahkan  nutrisi yang baik kepada badan.  Saya sebelum ini seorang yang tidak percaya makan ubat boleh pulih, makan vitamin boleh sihat.  Sebab saya experience, saya ambil ubat, tapi macam takde kesan pun.

Haa, ada tak yang macam saya kat luar sana. Itulah saya dahulu.  Tetapi, setelah saya kenal Shaklee, berubah terus.  Saya amat letih masa mula ambil Shaklee, Tahap kesihatan sangat teruk, kepenatan yang amat sangat, balik kerja, selepas solat maghrib terus flat, nak bangun isyak pun kena kuatkan semangat.

Saya sangat mudah jatuh sakit, demam selsema dan batuk yang ambil masa berbulan untuk sembuh.
Kulit Wajah juga amat kusam, bekas parut jerawat semasa remaja pun nampak jelas
Berat badan, Allahuakbar, dah naik hampir 2 kampit beras. Dari berat asal 47 KG, dah jadi 70KG

Selepas saya ambil Set Optimum Health, kesihatan saya bertambah baik, jarang demam, batuk dan selsema
Boleh baca perkongsian saya di sini

>>> Semakin Cergas dengan Set Optimum Health

Kelebihan Bisnes Shaklee, produk yang syarikat sedia sangat berkesan, Shaklee Difference kalau baca sangat best.

Berat Badan Turun 13KG

Selepas  tahap kesihatan semakin baik, saya dah lebih bertenaga, barulah saya fokus pula untuk turunkan berat badan. Rupanya bila kesihatan bertambah baik, lebih bertenaga, semangat kita makin bertambah. Azam semakin kuat.

Saya join Program NECK Now Everyone Can Kurus
Ada Jadual Senaman dan Pemakanan dan dipantau coach bertauliah. dalam 3 bulan saya berjaya turun 13 KG

Gambar saya Pada 2013

Gambar Selepas Menjalani Program NECK

Sebelum dan Selepas

Boleh ikuti penulisan saya tentang Program NECK dan juga tips menurunkan berat badan di entry berikut:

>> PESERTA COACHING KURUS ONLINE TURUN BERAT DENGAN BERKESAN

>> RISIKO PENYAKIT KRONIK AKIBAT OBESITI

>> MENU MUDAH & ENAK UNTUK LANGSING

Peroleh  Income Part Time Semenjak 2015

Alhamdulillah, saya pemegang bonus Shaklee semenjak 2015. Bermula 2 angka dan kini telah konsisten 4 angka.

Cash Bonus Setiap 14HB Masuk Akaun

Income saya dapat dari C yang pertama iaitu Cash Bonus, juga cash dari untung runcit jualan produk Shaklee. Selain itu, sejak 2018, saya salah seorang beautician di bawah projek Spa Shaklee The Walking Beauty Project dan kini saya salah seorang trainer untuk peserta baru TWB.

TWB ni seolah part time bisnes saya satu lagi, tapi saya masih dalam fokus bisnes Shaklee. Sambil saya develop bisnes Shaklee, saya boleh dapat income dari spa dan juga training.

Ini income saya satu hari dari pagi buat training spa dan juga buat servis spa untuk beberapa customer

Trip Melancong 5 Star to Bangkok

Pada 2017, saya salah seorang achiever untuk 5 star trip ke Bangkok. Trip PERCUMA taraf 5 bintang, semua ditanggung plus siap dapat duit poket dalam Thai Bath lagi.

Free Trip BangkokRecognition Poster from my Beloved Mentor

Sideline yang sama-sama layak ke Bangkok
En Suami tercinta yang mewakili saya ke Bangkok

Best sangat tau trip Shaklee. Boleh baca di entry >> Bangkok Part I – Edisi Throwback Free Trip Shaklee

Layak ke BLNC Business Leader National Conference

Business Leader National Conference adalah satu lagi indicator yang mengukur kejayaan dalam bisnes Shaklee. Ia ekslusif untuk semua Shaklee Indipendent Distributor yang efektif leader minimum 3 kali setahun. Alhamdulillah saya layak sertai pada tahun 2018 & 2019.  Ia mula diwujudkan pada tahun 2017 bagi merai dan memberi input kepada para leaders.

Jemputan pada Tahun 2018. Tema BREAKTHROUGH

Jemputan Pada Tahun 2019, Tema NOW

My Beloved Shaklee Family from GLC, LAT, MIG, TWB,  MFMS & SOUL

Boleh ikuti kisah BLNC di sini >> Shaklee Business Leader National Conference 2019 – Part 1

Ilmu Blogging & Vlogging

Sebelum saya join Shaklee, saya tak pernah ambil tahu tentang dunia Blog. Tau blog pun bila ada cerita viral, so dok ingat blog ni tempat orang buat kecoh-kecoh je ha ha. Ruginya saya lambat tau yang Blog tempat ramai orang bisnes buat duit. Saya sangat terinspirasi dengan semua mentor saya , semua wanita, kini menjana income dari blog mereka. Walaupun saya masih baru dalam penulisan blog, beberapa entry saya telah ranking di google 1st page dan saya dah dapat hasil sale dari blog.

Sekarang saya baru mula aktifkan youtube channel pula. Impian saya nak kongsi banyak ilmu yang bermanfaat disini. Bukan saja ilmu tentang produk, tentang bisnes , tetapi sebarang ilmu yang baik, yang beri manfaat.

Masih baru dalam Vlog

Amalan Rohani

After all, selain kejayaan di atas, hikmah yang paling besar saya dapat dari Bisnes Shaklee adalah dari segi kehidupan.  Team Jutawan sangat menekankan kejayaan dunia dan akhirat. Kami sama-sama aim  for kejayaan DUNIA & AKHIRAT.  Saling ingat mengingati dalam amalan rohani. Ada peringatan tentang ilmu agama, berbuat baik, peringatan tentang amal yang akan dibawa dan banyak lagi, semua diselit dalam hampir setiap coaching dan seminar yang diadakan. Banyak amalan yang dapat ditingkatkan dan sama-sama mengingati untuk konsisten

Sekian perkongsian untuk kali ini.
Saya doakan anda mendapat manfaat dan happy membaca perkongsian saya kali ini.  Sebarang pertanyaan boleh klik wasap di bawah. Terima kasihhh

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

 

 

%d bloggers like this: