Pasaran  produk kecantikan dan suplemen di Malaysia sekarang dimeriahkan dengan kemunculan founder produk yang muncul ibarat cendawan tumbuh selepas hujan.

Mudahnya nak hasilkan produk untuk KESIHATAN DAN KECANTIKAN orang ramai ye. 

Akhir-akhir ini juga ramai yang tampil di kalangan doktor dan mereka yang bekerja dalam produksi penghasilan lambakan produk kesihatan ini mendedahkan tentang akibat dan kesan penggunaan produk terbabit.

Mujurlah Shaklee ada Landmark Study yang meyakinkan.
Apa itu  SHAKLEE LANDMARK STUDY ? Jemput baca.

================================================

Assalamualaikum.
Kak Hani doakan semua pembaca HaniIsmail.Com dikurniakan kesihatan dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.

Dua tahun lalu, Kak Hani bukanlah pengamal suplemen atau sebarang vitamin.  Ambil vitamin atau ubat pun semasa sakit , masa sedang mengandung dan selepas bersalin.  Itupun asyik culas.

Mentaliti Kak Hani dulu, bila sakit baru makan ubat.  Makan vitamin masa ada keperluan sahaja.  Sebab itu, sangat kerap selsema, demam dan batuk.  Kalau batuk pula, selalunya amik masa hampir dua bulan nak baik.  Anak-anak juga sama, Harith dan Hazim paling kerap demam dan selalu masuk wad.

Bila diingatkan semula, teruk betul kualiti kesihatan kami sekeluarga dulu.
Sehinggalah Kak Hani bertemu Shaklee dan terus amalkan sehingga sekarang. 

Percaya dan yakinnya Kak Hani dengan ada  bukti yang kukuh :-
–  Setiap satu produk Shaklee ada clinical study dan Shaklee dah bertapak lebih 100 tahun di dunia
–  Shaklee ada pusat R&D sendiri, bukan produk OEM
–  Banyak back up science study
–  Satu-satunya syarikat suplemen yang berani ambil risiko lakukan Landmark Study 

APAKAH SHAKLEE LANDMARK STUDY 


Shaklee Landmark Study  adalah satu seumpamanya di dunia.  Dalam banyak-banyak syarikat di dunia, hanya Shaklee yang  berani menguji keberkesanan produk ke atas pengamalnya.

Ia merupakan kajian yang dibuat untuk mengkaji MANFAAT dan RISIKO pengambilan pelbagai suplemen dalam JANGKAMASA PANJANG dan BERTERUSAN

KENAPA SHAKLEE LANDMARK STUDY SANGAT PENTING

Sememangnya terdapat banyak kajian dilakukan saintis untuk mengetahui faedah sesuatu suplimen.  Tetapi biasanya, untuk PENYAKIT KRONIK yang mengambil masa 10-30 tahun untuk muncul atau menular dalam badan.

Ia tidak dapat dikesan terjadi dalam masa singkat.  Sedangkan kajian yang biasa hanya dapat menguji kesan dalam JANGKAMASA PENDEK

Tetapi Landmark Study ini melalui kajian saintifiknya dapat membuktikan FAEDAH PENGAMBILAN SUPLEMEN DALAM JANGKAMASA PANJANG

Jangan main-main tau, Shaklee Landmark Study ini dijalankan untuk jangkamasa penggunaan suplimen yang panjang iaitu 20 tahun.


SIAPAKAH  YANG JALANKAN  SHAKLEE LANDMARK STUDY

Shaklee Landmark Study ni telah dijalankan dengan kerjasama University of Berkeley, California.  Diketuai top saintisnya Dr Gladys Block, iaitu seorang professor di Jabatan Public Health Nutrition and Epidemiology.

Dr Gladys berminat untuk menjalankan Landmark Study ini kerana beliau tahu bahawa Shaklee mempunyai pengamal tegar yang telah mengamalkan suplimen untuk jangkamasa yang lama.

Agaknya kalau produk yang muncul macam cendawan tumbuh sekarang ni, ada ke penggamal tegar yang akan makan suplimen ini untuk jangkamasa 20 tahun akan datang.

Trend produk kat Malaysia selalunya ia akan jadi sangat trending masa awal kemunculan, lepas tu senyap dan terus hilang.  Mungkin tak semua, tapi anda sendiri boleh nampakkan apa yang terjadi dalam industri produk kesihatan di negara kita hari ini. 
BAGAIMANA METHODOLOGY SHAKLEE LANDMARK STUDY


Kajian ini dijalankan secara INDEPENDENT STUDY yang mana ia adalah FULL CONTROL dari Dr Block.  Beliau akan publish hasil kajian ini walau apa pun kesan yang dihadapi pengguna.  Perlu diingat bahawa beliau adalah dari Third Party, bukan saintis Shaklee

Encik Roger Barnet, CEO Shaklee berani membenarkan kajian ini sedangkan tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga menjalankan kajian ke atas produk mereka.

Jom tengok bagaimana Dr Block menjalankan Landmarks Study


                Methodologi Kajian Landmark Study – Kumpulan Sasar

Shaklee Landmark Study dijalankan keatas 3 kumpulan sasar

1.  Pengguna Shaklee yang telah mengamalkan suplemen Shaklee melebihi 20 tahun
2.  Pengguna yang menggunakan suplemen selain Shaklee
3.  Kumpulan yang tidak mengamalkan  suplemen

Methodologi Kajian Landmark Study

Shaklee Landmark Study dijalankan secara online melalui kaedah berikut: 
–  Questionnaire
–  Ujian darah
–  berat badan
–  analisis data daripada Butrition Examination Survey (NHANES)
Kumpulan sasaran yang pertama iaitu pengguna Shaklee  adalah mereka yang 50% daripadanya telah menggunakan lebih 14 jenis vitamin Shaklee di atas setiap hari sejak lebih 20 tahun lalu.

Teruja tengok senarai ni.  Kak Hani sendiri dah amalkan melebihi 14 suplemen Shaklee dah rasanya.  Setaraf sampel kajian dah ni he he.

HASIL KAJIAN SHAKLEE LANDMARK STUDY

Bila dah buat kajian, mestilah nak tau dapatan kajiannya kan. Jom sama-sama kita tengok siapa yang kena yeay !

Result 1: Kandungan Nutrien Dalam Darah yang Lebih Baik bagi Pengguna Shaklee
Rajah di atas membuktikan bahawa suplemen Shaklee adalah Bioavailable atau maksudnya MUDAH DISERAP dan dapat di utilize oleh badan tanpa kesan toksin dalam badan.

Result 2: Tahap Kesihatan Pengguna Shaklee Lebih Baik

 Rajah di atas adalah dapatan ujian ke atas  Triglycerides, Cholestrol, Homocysteine dan C-Reactive Protein.  Ia berkait dengan kesihatan hati, otak dan stress.  Lebih rendah kadar peratusan, maka lebih baik untuk kesihatan kita.

Result 3: Risiko Penyakit Kronik Pengguna Shaklee Lebih Rendah

      
Terbukti bahawa dengan mengamalkan suplimen Shaklee, risiko menghidapi penyakit kronik yang mengambil masa lama untuk menular dalam badan dapat dikurangkan.

                 Result 4: Tahap Kesihatan pada Tahap Terbaik

Pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang sangat bagus dalam jangka masa panjang


>> Kesimpulan dari bukti Shaklee Landmark Study ini, pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai TAHAP KESIHATAN YANG JAUH LEBIH BAIK berbanding pengguna jenama-jenama lain atau yang tidak mengambil sebarang suplemen <<


Ini menjadikan Shaklee BERBEZA dengan mana-mana jenama lain di dunia.
THE  SHAKLEE DIFFERENCE  !


Jika anda sedang mencari-cari suplemen, yakinlah bahawa Shaklee adalah yang terbaik.

Kak Hani sendiri dah rasa kebaikannya dan sangat yakin dengan kualiti Shaklee.  Jangan gunakan suplemen yang kita tidak tahu kesannya untuk jangkamasa panjang untuk kita dan ahli keluarga kita.

Teruja rasanya Kak Hani nak kongsikan pula Landmark Study  yang kedua iaitu Telemore Study.  Tunggu Kak Hani kongsi di entry akan datang ye.

Untuk info selanjutnya, jemput baca info di link di bawah :-

             >> http://www.landmarkstudy.com

***********************************************************
Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee didatangkan khas ke Malaysia untuk menjelaskan dengan lebih lanjut tentang Shaklee Landmark Study. 

THE LANDMARK STUDY ROADSHOW!
With Dr Bruce Daggy (Ph.D. in Nutritional Biochemistry)
Shaklee Senior Vice President Research & Development
Shaklee USA Chief Science Officer

19 FEB 2017 (KL)
21 FEB 2017 (PENANG)
22 FEB 2017 (JB)
OPEN TO ALL MEMBERS AND NON SHAKLEE MEMBERS!!

************************************
Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Supplemen Shaklee , jangan segan-segan hubungi Kak Hani 019-4771175.  

Hubungi Kak Hani untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175



%d bloggers like this: