Melancong ke Bangkok Part 2, akhirnya berjaya juga saya tulis walaupun merangkak-rangkah ni he he.  Kali ni saya nak kongsi pula catatan perjalanan en suami saya bersama TRIP 5 STAR dari Shaklee.

Itinerary diaorang masa kat sana ada saya dah tulis dalam entry yang pertama >> Melancong ke Bangkok Part 1 – Edisi Throw Back Free Trip Shaklee

So, kali ni saya kongsikan gambar-gambar saja.  Tuliskan bagi pihak suami, kalau saya sendiri yang pergi, rasanya berkajang-kajang ku tuliskan kat sini. Doakan saya dapat lagi banyak Free Trip  Shaklee lepas ni ye. Aaamin

Qualified untuk dapat Trip ni pun dah bersyukur sangat.  Perasaannya lain macam tau. Lagi-lagi bila master dan kawan-kawan dalam team pun wish congrats dan raikan kita.  Walaupun secara online je tu. Belum jumpa depan-depan.
So, jom la layan gambar , simpan sini untuk kenangan manis saya masa dah jadi master nanti . Aaaamin

Tahniah Free Trip ShakleeWish from my mentor

 

Free Trip Bangkok
Recognition from my mentor

 


Team MFMS yang layak ke Free Trip sama2 dengan saya. Trip Gegirl sangat

 

Akhirnya sampailah hari yang saya tunggu-tunggu…walaupun saya tak pergi hi hi huuu. So jom layan gambar perjalanan trip 5 star Shaklee ni dari kaca mata en suami yang tercinta.

Boarding Pass, Suami dalam Group 3

 

Gambar seterusnya , jom scroll

Melancong ke Bangkok Day 1

Hari Pertama, sebaik sampai ke Bangkok, mereka dibawa ke Grand Palace, antara tempat tarikan untuk dilawati di Bangkok. Ia asalnya istana raja dulu2 dimana kerajaan menjalankan pemerintahan.
sangat luas kawasannya

 

Gambar di hadapan Grand Palace

Sebelum lawatan ke Grand Palace, Shaklee bawa pergi lunch.

Layan Tom Yam la apa lagi

Waaa, Sungguh tempting !

Sedap suami kata,
Dia bagitau, sembang-sembang dengan staf Shaklee, sebelum trip ni staf shaklee telah beberapa kali pergi ke Bangkok untuk bincang penyediaan makanan untuk leader shaklee.  Selagi rasa masakan tu dirasakan tak menepati citarasa untuk leader, mereka akan minta penyedia makanan buat adjustment hingga staf shaklee berpuas hati dan rasa ia sesuai untuk leader2 Shaklee.
Of  course dari segi halal pun sangat dititikberatkan.  Nampak tak begitu Shaklee menjaga kepentingan para pengedarnya.
Shaklee juga sangat meraikan para leader yang layak ke trip, memang 5 Star lah layanannya.

Selesai lawatan sekitar Grand Palace, semua leader dibawa ke hotel untuk proses check in di Amari Watergate Hotel.  Ada saya share dalam entry Part 1 gambar hotelnya

Hotel Amari Watergate Bangkok

Gambar dalam bilik, Nampak tu ada surprise gift atas katil , yeayyy !

 


Masuk bilik je , atas katil ada gift dari Shaklee

 

Welcoming Wish dari Shaklee

 

Sebelum ni selalu baca dari perkongsian leader2 saja tentang dapat gift tiap hari dari Shaklee sepanjang trip.  Rasa wow sangat.
Sayang sangat Shaklee

Di sebelah malam, leader2 dibawa makan malam di atas cruise untuk Welcome Dinner di atas Chow Praya Dinner Cruise.
Boleh tengok kadar nya di sini, Chao Praya Cruise  mana tau ada yang nak pergi sendiri kan

Dinner Cruise Chao Praya

Ni macam nak kata Shaklee Di Hatiku ke abang ? he he

 

Suasana makan2 di atas cruise

 

Dinner Cruise Chao Praya

Cruise yang Shaklee sediakan untuk para leader

 

Dinner Cruise Chao Praya

Bersama sebahagian qualifier , ada juga yang wife hantar macam suami ku

 

Dinner Cruise Chao Praya

Kalungan bunga

Gambar-gambar semasa dinner. Haish ! tak banyak gambar Mr Hubby amik, kalau saya mesti dah puluh gambar ni, Food counter dia tak snap ? ! Arghhh sabar je la suami
Anyway , moga happy, lepas ni kena full 100% support saya nak buat Shaklee sampai naik master yer he he
End of Day 1, then semua balik hotel untuk beradu

 

Melancong ke Bangkok Day 2

Morninggg, dah masuk Day 2. Hari ni semua ahli rombongan akan dibawa ke Damnoen Saduak Floating Market  dan selepas itu adalah acara Free & Easy dan shopping
Thailand ni memang sangat terkenal dengan pasar terapung terutama di Bangkok. Damnoen Saduak ni adalah yang paling ramai orang recommend.

Damnoen Saduak Floating Market Bangkok

Sebelum naik perahu

Damnoen Saduak Floating Market Bangkok

Mr Hubby bersama biras – adik saya pun hantar suami pergi Free Trip Shaklee, So diaorang jadi roomate terus

 

Damnoen Saduak Floating Market Bangkok

Nampak sedap betul coconut ice cream ni. Special untuk Shaklee Business Leader

 

So, berakhir dulu entry Melancong ke Bangkok Part 2 – Edisi Throwback Free Trip Shaklee ni.
Next baca sambungan nya di Part 3.  Insyaallah part yang terakhir tu.  saya doakan lebih ramai yang berpeluang join FREE 5 Star Trip bersama Shaklee.  Moga saya dapat bawa bersama raaamai anak cucu untuk merasai pengalaman trip mewah bersama Shaklee

Join team kami untuk peluang bisnes yang sangat awesome !

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

 

%d bloggers like this: