Assalamualaikum,

Saya doakan semua pembaca blog SuriStory.com dilimpahi rahmat Allah  dan sihat sejahtera bersama keluarga tersayang.

N3 kali ni, saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang persoalan yang sering ditanya rakan2 dan sanak saudara . 

diaorang selalu tanya, kenapa nak bisnes shaklee lagi, sedangkan dah kerja dengan gred tinggi, buka bisnes kraf lagi & en suami pun ada bisnes sendiri.

Ini la sebanya saya rasa WAJIB share dengan pembaca sekalian. Sebab Shaklee ni best sangat  bagi saya.
“DALAM BANYAK-BANYAK BISNES, KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE ?”

Saya yakin, pasti ramai yag dah pernah dengar nama SHAKLEE sebelum ni, saya pun sebelum join shaklee memang dah selalu sangat dengar shaklee. Adik sendiri memang dealer shaklee.  Tapi betullah, Allah saja yg menggerakkan hati hambanya untuk memilih. 

Pada 19 Disember 2014 barulah saya tergerak hati untuk join shaklee . Walhal sebelum tu, saya memang dah amik set mengandung dan menyusu dari seorang dealer shaklee. 

Tapi yg nak terbuka hati join kali ni bukan dengan dealer berkenaan,
bukan juga dengan adik yg memang dah dealer shaklee. 

……Tapi dengan dealer yang tak pernah saya jumpa, 
hanya dengan melihat kekuatan empayar shaklee yang menaungi dealer tersebut, saya terus contact dan join dengan free membership amik supplement utk optimum health serta set tulang dan sendi.
Nanti saya story tentang empayar yg best tu di lain N3 k!

ok berbalik kpd mengapa SHAKLEE ?

Disebabkan saya selalu sangat keletihan selepas bersalin, berpantang dan menyusu, then kena masuk keje. Saya mula mencari2 penyelesaian. takkan balik keje, tidurkan baby, mak pun terus tidur sekali. Kerja rumah tak siap. Rumah berserabut.

Dalam masa yang sama juga, masalah lutut yg sering rasa sakit makin terasa. Terutama bila nak solat.

Satu hari, semasa pergi ke klinik bawa baby buat pemeriksaan, ada pemeriksaan Bone Density, Allahuakbar, bila check, saya dah masuk kategori osteoporosis . Bone density 2.5.

Agak2 anda, kalau dah sampai kategori macam ni, rasa nak boleh duduk diam tak. RISAU. Umur belum masuk 40 dah sakit2. Macamana dah tua nanti ye.

Daripada testimoni yang saya baca, syukur alhamdulillah, Allah buka hati untuk consume SHAKLEE. 

Mamang puas hati denga keberkesanannya.  Pastinya dengan izin Allah juga.

Anda boleh membaca pengalaman saya pertama kali mencuba produk Shaklee, iaitu SET OPTIMUM HEALTH di sini:-
———————————————————————————————————————
Percaya tak ? Ini la tahap kesihatan terbaik saya semenjak 10 tahun lalu…semenjak saya dah bekerja, berkahwin dan mempunyai anak. Sebenarnya ramai wanita membuat kesilapan tidak memberi perhatian kepada kesihatan sendiri semenjak berkeluarga. Sedangkan kaum wanitalah yg memainkan peranan utama dalam keluarga dan juga tempat kerja. (Klik untuk baca selanjutnya)
———————————————————————————————————————-
Kemudian, saya terfikir, tentu ramai orang lain di luar sana yang turut tercari-cari penyelesaian kepada masalah yang pernah saya hadapi dulu.
Oleh itu saya rasa ‘BERDOSA’ jika kami tak sebarkan kebaikan yang sudah kami sekeluarga rasakan kepada orang lain juga.
Maka melalui sharing inilah, secara tidak langsung, saya mula ‘terjebak’ secara serius dalam bisnes Shaklee.
 
TENTANG SHAKLEE
Shaklee memfokuskan ke arah memperbaiki tahap kesihatan para pengguna produknya.
Ia memberi peluang kepada kami untuk membantu ramai orang dari segi kesihatan dan kewangan.
Inilah office Shaklee pertama di USA.
Sebenarnya, Shaklee telah pun diasaskan sejak tahun 1956 oleh Dr Forrest C Shaklee. 
 
Kini selepas lebih 58 TAHUN, Shaklee masih kekal kukuh dan semakin berkembang ke seluruh dunia.
 
Shaklee Malaysia pula mula beroperasi pada 1995, jadi dah hampir 20 TAHUN di Malaysia.
Ini pula Shaklee Headquarters di Pleasanton, California. Insyaallah, satu hari nanti saya akan menjejakkan kaki ke Shaklee HQ ni .  Saya pasti boleh. 
Shaklee Corporations di ambil sempena nama pengasasnya Dr Forrest C Shaklee
 
Haa, tahukah anda? MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA (VITALEA) sebenarnya telah dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee!!
Tahun ini, 2015, Vitalea menyambut ulangtahun ke 100 tahun!! Hebat kan!! 
 
Anda boleh membaca info tentang VITALEA di sini (Sila Click)
Ini Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Beliau adalah seorang yang sangat berwawasan, dan berasal dari keluarga Usahawan yang berjaya.
Semenjak 5 tahun lepas, Shaklee telah berkembang dengan sangat pesat dan kini SHAKLEE semakin dikenali ramai di Malaysia.
Semakin ramai juga  yang sedar kepentingan menjaga kesihatan dari awal.
 
Supplement adalah untuk PENCEGAHAN, so sebaiknya diambil sewaktu badan kita masih sihat.
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI!! 🙂
 
 
Alhamdulillah, sekarang kami sekeluarga YAKIN dengan produk-produk Shaklee.
Ianya berkesan, selamat untuk kami sekeluarga
 
Anda pula bagaimana? 🙂
 
Jika anda berminat untuk menyertai shaklee, jom join team  kami yang paling happening, 
 
EMPAYAR MFMS
samada hanya untuk makan sendiri atau serius dalam bisnes. Jangan segan2 , hubungi saya segera.  Saya bersedia membantu anda.
%d bloggers like this: