Makanan SIHAT adalah makanan yang dimasak sendiri di rumah.  Gerun rasanya bila makan di luar, bila melihat masakan yang disajikan kelihatan lemak-lemak, minyak yang berapungan.

Itu yang kita nampak, yang tak nampak seperti bersenduk-senduk gula, garam dan serbuk perasa tambahan yang dimasukkan untuk menyedapkan makanan supaya laris dijual, kita tak tau jumlahnya.

Jom sama-sama cuba sendiri 
MENU BEKAL KE PEJABAT

————————————————————————————————————————–

Assalamualaikum.

Kak Hani doakan semua pembaca HaniIsmail.Com dikurniakan kesihatan dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.


Selalunya, membawa bekal ke pejabat bukanlah pilihan utama mereka yang bekerja.  Alasannya tak sempat dan terlalu penat nak buat persediaan memasak dan mengemas.


Kak Hani pun sama, tak pernah terfikir mampu masak dan bawa bekal ke pejabat. Dan mampu juga bawa masak sarapan dan bekal untuk anak bawa ke sekolah.


MACAMANA BOLEH MULA BAWA MENU BEKAL KE PEJABAT

Haaa, alkisahnya, Kak Hani mula hobi bawa BEKAL ni masa join program Now Everyone Can Kurus (NECK).  Masa tu berat Kak Hani 70 KG. Dah rasa tak larat bawa badan, asyik letih dan cepat mengah.  Umur 37 dah nampak macam 50an.   Jadi bila terjumpa program NECK ni Kak Hani terus join.

Program NECK ni adalah Program menurunkan berat badan 100% secara ONLINE, dan berjalan selama 30 HARI untuk setiap batch. 

Dah ramai peserta yang berjaya dibantu dan dapat menurunkan berat badan mereka dengan cara yang SIHAT, SELAMAT dan TERBUKTI BERKESAN. 

Program ni menekankan PEMAKANAN SIHAT, SENAMAN dan PENGAMBILAN NUTRISI SIHAT

Now Everyone Can Kurus:– Bimbingan Coach 100% secara Online 
– Makan 5 Kali Sehari
– Wajib Makan Nasi Setiap Hari
– Senaman Hanya Dari Rumah 
– Kurus Secara Berjemaah 
– Pengambilan Nutrisi Sihat

Jadi, bila join program ni, Kak Hani mula lah latih diri untuk masak dan bawa bekal.
Nak tau sebab apa jadi bersemangat?

Sebab , bila coach dah cerita tentang makanan2 yang dimasak di luar, nampaknya susah lah nak turun berat dalam tempoh program.

Masa ni kami semua perlu elak 5 jenis larangan:

1.  Masakan Berminyak
2.  Masakan Bergoreng
3.  Masakan Bersantan
4.  Masakan Bergula
5.  Masakan Bergaram

Wah! Nak pengsan rasa mula2 dapat garispanduan makan camni. Tapi berkat berdiet secara berjemaah, kami jadi semangat sediakan makanan sendiri.  Kalau nak harap makanan kedai, susah nak dapat yang patuh garispanduan coach dan mentor NECK ni.

Ini antara beratus real testimoni NECK.  Mula-mula peserta tak boleh percaya yang diri sendiri boleh makan menu yg kurang garam dan gula ni. Dah kita programkan diri kita macamtu semenjak kecik lagi kan.

Diet Berjemaah Dapat Ubah Tabiat Pemakanan

Semangat Luarbiasa Dapat Sedia Bekal Ke Pejabat

Menarik kan perkongsian dari peserta-peserta NECK ni.
Jadi, kena cubalah ubah gaya pemakanan dan cuba sediakan bekal.  Tak susah dangat nak sediakan Menu Bekal ke Pejabat ni.


MENU BEKAL KE PEJABAT CHEF HANI ISMAIL

Okay, sekarang mari kita tengok idea Menu Bekal ke Pejabat Kak Hani. Dalam program ni, coach kata , takyah fikir makanan yang susah nak buat, pilih yang mudah dan pantas je.

Kalau fikir yang susah2 ala hotel, nanti tak jadi bawak bekal.

Kalau nak tengok banyak lagi Menu Bekal ke Pejabat boleh follow FB Kak Hani Ismail <<< KLIK TAU

Album >> MY MENU MY BEKAL : Eat To Lose Weight

Kalau kat FB atau Instagram boleh search #chefhaniismail untuk tengok lebih banyak menu dengan mudah.

Jom tengok sebahagian Menu Bekal ke Pejabat Kak Hani.  Hampir semua menu ni Kak Hani sediakan juga untuk suami tercinta Mr Architect. 

Menu Snack – Chicken Patty Homemade + Salad
Menu Lunch – Brown Rice + Salmon Grill + Salad +Vege

 Menu Snack – Roti Wholemeal + Salmon Flake

 Menu Snack – Chicken Patty Homemade + Salad
Menu Lunch – Nasi Putih + Selayang Air Fryer + Ulam +  Vege

 Menu Breakfast – ESP + Cinch Shake
Menu Snack – Chicken Wrap + Sayur rebus + chicken grill

 Menu Snack – Cut Fruit Dragon + Epal Hijau
Menu Lunch – Brown Rice + Salmon Grill + Salad + Vege (nasi tepi)

 Menu Snack – Cut Fruit Kiwi + Epal Hijau
Menu Lunch – Brown Rice + Ikan Bakar Portugese* + Salad +Sambal*
* resepi NECK 
Menu Lunch – Nasi putih+ Siakap Grill + Salad +Sambal*
* resepi NECK 

 Menu Snack AM – Biskut Jacob
Menu Snack PM – Cut Fruit Oren + Epal Hijau
Menu Lunch – Brown Rice + Salmon Grill + Salad 

Menu Snack – Cut Epal Hijau + Anggur
Menu Lunch – Nasi Putih + Siakap Stim + Salad 


Kak Hani dapat tunjuk sebahagian je kat sini. Untuk lebih menu boleh  ke FB Kak Hani ye. 

>>>  MY MENU, MY BEKAL : Eat To Lose Weight  <<<<

Insyaallah jika berkelapangan, Kak Hani akan share pula resepi dan cara penyediaan Menu Bekal ke Pejabat yang mudah.

Moga dapat memberi inspirasi kepada anda yang sudi singgah ke blog Kak Hani.

Nak dapatkan lebih Tips dan Motivasi untuk kurus ??

Jemput baca link di bawah

>> TIPS MEMASAK PANTAS UNTUK IBU SUPER SIBUK <<
>> TIPS KURUS : TERPAKSA KERANA DAH BIASA <<


Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Set Kurus Shaklee dan Program Now Everyone Can Kurus, jangan segan-segan hubungi Kak Hani 019-4771175.  


Moga anda berjaya KURUS & SIHAT. 

Hubungi Kak Hani untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175





%d bloggers like this: