Assalamualaikum dan sejahtera kepada semua pembaca HaniIsmail.Com yang dikasihi.

Moga anda semua sihat dan ceria-ceria selalu.
Alhamdulillah saya terus semangat rasanya nak menulis. Untuk makluman semua, saya masih baru dalam penulisan. Dah lama ada berbagai blog tapi skrg baru dapat kekuatan untuk share dengan pembaca sekalian.  

Seronok sebenarnya bila dapat share apa yg kita tahu, walaupun ianya kecil aje kan. Sharing is caring :).
 
Dah ramai yg follow perkongsian saya tentang menu makanan sihat di fb. Walaupun belum capai tahap ratus follower.  Moga ia dapat memberi manfaat dan semangat kepada anda yg berhasrat untuk kurus dan sihat tapi sangat sukar untuk tinggal makan.

Dalam NECK, program Now EVeryone Can Kurus, kami diajar tentang pemakanan yang sihat.  Dan ditekan kan juga, makanan yang SIHAT adalah makanan yang LAZATjuga amat MUDAH dan PANTAS disediakan.  
 
Oh ye, bagi yg belum tahu tentang Program NECK , boleh KLIK SINI >> NECK

Untuk kali ni saya share dulu gambar2 menu saya sepanjang hari .

MENU SARAPAN ( Jam 7-8 pg)
WAJIB bagi saya sarapan dengan ESP SHAKLEE . 
Mudah dan pantas
Saya amalkan juga Infuse water untuk sepanjang hari
 Grill tomato + Telur Putih & salad.

Wholemeal tu optional. Selalu saya tak leh telan dah ha ha

 

MENU SNACK ( Jam 10 pg)
 Snack paling mudah dan malas adalah biskut, buah dan dried fruit 

 

esp blend pon best. Mix dengan buah2 favourite

MENU LUNCH ( 12.30 – 1.30)

 

 Lunc, WAJIB amik nasi yer

 Lunch saya mostly ikan ye. Ayam pon boleh tau.
Daging cuba minimakan. Jangan amik kerap sangat

 KECUALI , kalau lama2 dah boring rasa nak makan nasi.

MENU SNACK (4 ptg)
 
Sama je macam snack kul 10 pg. Tapi boleh lebihkan buah la, sbb petang2 kita selalu rasa dahaga dan dah letih. Makan buah , kita akan arsa lebih fresh.
 
MENU DINNER (7 mlm)

 

Dinner lebihkan protein dan sayur. 
Chicken grill mudah dan sedap
 
Sajian salmon, pilihan terbaik dan lazat . Yummeh !
 

Sekian dulu perkongsian menu2 saya.  Doakan saya berkelapangan untuk share cara pantas menyediakan menu2 ini.  

Menu anak2 dan family juga tidak terkecuali. Masak untuk keluarga tercinta, penat sikit tapi berbaloi baloi . 


Salam Sayang
Hani Ismail

Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Set Kurus Shaklee dan Program Now Everyone Can Kurus, jangan segan-segan hubungi Kak Hani 019-4771175.  
 
Moga anda berjaya KURUS & SIHAT. 
 
Hubungi Kak Hani untuk:-
 
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175

 
 
 
%d bloggers like this: