Assalamualaikum,

Saya doakan semua pembaca SuriStory.Com sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah yang berpanjangan.

Saya doakan anda kurus dan sihat.


Semenjak saya join program NECK – Now Everyone Can Kurus, banyak ilmu yang saya dapat tambah.  Walaupun ianya kecil tapi memberikan impak yang sangat besar kepada saya.

Dulu2, apabila motivasi nak kuruskan badan saya mai, saya akan pulun exercise. Tapi lama-lama saya rasa kaki saya makin sakit terutama bahagian lutut saya.

Apabila saya join NECK, saya tanya pada coach kenapa jadi begitu, bila coach soal siasat, rupanya cara senaman saya yg salah.

Skipping 1000 Kali

Saya ada buat skipping, 100 x lompatan tu pada saya banyak dah. Bila tunjuk kat coach, coach kata patut la sakit, saya lompat kasar sangat.  
Then, bila coach bagi tips skipping yang betul barulah saya dapat buat tanpa sakit dan amazingnya, saya boleh buat 1000x lompatan dalam masa 30 minit. Sebenarnya kena buat lompatan yang rendah dan  ringan je.  

Skipping atau Jump Roap senaman favourite !

Tips Skipping Yang Betul

Saya adalah peserta batch NECK yang pertama.  Kami akan berlumba2 untuk fight sapa paling banyak skipping sehari.  Itulah yang bestnya program kurus berjemaah ni. Kalau sorang2 pasti kelaut la jawabnya.

Nak tau info NECK klik sini ye >> INFO NECK <<

Skipping antara senaman favourite kami di NECK Batch 1. Jika diamalkan ia mampu membakar sekitar 180 kcal utk setiap 15 min bergantung pada badan masing2. 


Manfaat melakukan skipping atau jump rope


Dulu2 saya mampu buat 50 – 100 lompatan je…itupun dah rasa nak pengsan. 

Rupanya bila join NECK, setakat 500 lompatan tu kacang jer. Setiap hari peserta2 NECK mampu skipping up to 1000x dan lebih. Yang best boleh buat kat rumah je.

Semua ini saya belajar dari NECK. Belajar teknik yang betul dari coach, jika salah coach tegur.

Kepada yang nak skipping, buat dgn cara yg betul. Ini tipsnya k:

1. Lakukan regangan sblm dan slps
2. Lakukan lompatan ringan yg tidak terlalu tinggi agar tidak membebani lutut dan pergelangan kaki
3. Gerakkan tali dgn pergelangan tangan, bukan bahu.
4. Gunakan tali yang ada pemberat utk kesan yg thorbaik.
4. Dapatkan tunjuk ajar dari trainer
5. Lakukan setiap hari

Insyaallah anda terpaksa kurus.

Salam Sayang
Hani Ismail 019-4771175

SuriStory.Com


Sila download eBOOK ini. 
Ia PERCUMA.
Kongsikan dengan kawan2 anda jika anda rasa ia bermanfaat.



%d bloggers like this: