Omega Guard Shaklee adalah supplemen yang saya dan satu family guna.  Anak-anak memang gemar makan terutama Dayana si bongsu, yang ni memang ratu Omega.  Dia kunyah macam makan chewing gum je.  Pastu dah habis satu nak lagi satu. kalau tak bagi nangis guling-guling dia.  Sebab tu semua vitamin kena letak tempat tinggi-tinggi kat rumah ni.

Ok, seblum kita bedah tentang keistimewaan Omega Guard Shaklee, kita perlu tau apa itu asid lemak Omega 3.

Kalau anda nak tau, Omega-3 adalah kandungan lemak tidak tepu.  Ia diperlukan oleh badan manusia yang mana ia merupakan lemak baik tau. Ia bukan lemak yang menyebabkan kita gemuk tu.

Banyakkan Kebaikan Omega – 3 Untuk Badan Kita

Omega-3 ni, badan kita sendiri tidak mampu hasilkan sendiri, tapi kita boleh dapatkan dari sumber makanan  harian yang kita ambil.  Ok, jom kita tengok apakah makanan yang ada kandungan Omega-3:  ia antaranya adalah ikan, sayur-sayuran hijau, kacang terutama walnut, algae dan lain-lain.  Tapi sayangnya, ia tidak mencukupi jika kita hanya bergantung kepada pengambilan melalui makanan sahaja.  Sebab ramai sangat di luar sana claim yang sumber vitamin dan mineral dah mencukupi dari pemakanan harian…termasuklah saya pada suatu ketika dahulu.

Tapi makin lama mendalami ilmu supplemen, banyak buat rujukan , banyak study paper dan jurnal, we’ll discover the unknown story. haaa , nanti kita share!  kalau tak cukup di entry ni, kita baca di entry akan datang ok!

 

Kenapa Perlu Pilih Omega Guard Shaklee

Banyak jenis minyak Omega yang dijual dipasaran , tetapi kenapa saya sarankan anda memilih Omega Guard Shaklee? Ia sangat istimewa berbanding minyak ikan di luar sana. Jom kita bedah siasat

  1. Penyulingan Molekul 3 Peringkat
    Penyulingan Tiga peringkat dilakukan untuk mendapatkan ketulenan dan kepekatan . Proses ini memekatkan Omega 3 dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa, kadmium dan lain-lain.
  2. Kualiti Terjamin- Minyak Ikan Bergred Farmaseutikal
    Omega Guard Shaklee ada lebih 85% Omega-3 berbanding minyak omega lain.
  3. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi
    Satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3
  4. Mengandungi 7 Spektrum Lengkap Asid Lemak Omega-3 Tulen
  5. Bau dan Kesan Hanyir Yang sangat Minimum
  6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea
    Ianya untuk memastikan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar. Shaklee diiktiraf kerana sangat teliti dalam setiap langkah prosesnya

 

Omega Guard Shaklee Untuk Seisi Keluarga.

Untuk Ibu Hamil
Ia membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan lagi.  Juga mengurangkan risiko depress kepada ibu semasa dalam pantang.  Ia turut mengawal kenaikan berat badan ibu semasa mengandung dan mengurtangkan risiko bayi pra -matang

Untuk Ibu Menyusu
Ia dapat membekalkan khasiat untuk menguatkan sistem imunisasi anak dan perkembangan otak.  Semasa dalam pantang juga, ibu dapat menurunkan berat badan tanpa menjejaskan kualiti penghasilan susu

Untuk Kanak-kanak
Omega Guard Shaklee dapat menguatkan sistem imunisasi kanak-kanak dan mengurangkan gejala selalu jatuh sakit, selsema dan demam.

  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
Omega -3 mampu meningkatkan hormon Leptine yang boleh mengawal selera makan dan memberi ras akesan lebih lama.  Leptin juga menggalakkan badan untuk membakar lemak dan menukarkan ia menjadi tenaga.

Jadi kesimpulannya, Omega Guard Shaklee ni sangat berbaloi dimiliki untuk seisi keluarga.  Wajib anda dapatkan hari ini untuk amalan kesihatan harian keluarga.

Jangan segan2 hubungi saya untuk mendapatkan info tentang supplemen dan juga jika berminat untuk join team kami untuk peluang bisnes yang sangat luas !

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

%d bloggers like this: