Apakah perasaan anda jika berat badan anda sekarang 100 KG ?
Tahukah anda bagaimana keadaannya berjalan dengan berat badan sedemikian?

Jika anda rasa berat badan anda dah makin bertambah dan bertambah semenjak 5 tahun lalu, tak mustahil suatu hari anda akan capai berat 100KG ni.

Jika anda sedang berusaha untuk kurus, saya sarankan baca entry di bawah ni betul-betul dan hadamkan.

Kak Hani doakan semua pembaca HaniIsmail.Com dikurniakan kesihatan dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.

Dalam entri kali ni, Kak Hani nak kongsikan dengan anda kisah Cikgu Rohaiza , salah seorang peserta Program Now Everyone Can Kurus (NECK)

Cikgu Rohaiza berumur 36 tahun dengan ketinggian 164 cm
Berat beliau semasa mula menyertai NECK Batch 14 adalah 100KG

 
Ketika itu beliau sangat risau dengan keadaan badan yang besar kerana beliau akan menunaikan ibadah haji pada Ogos 2016.
 
Semasa menghadiri kursus haji, ustaz bagitau tentang perjalanan untuk melontar perlu berjalan sejauh 7 km pergi dan balik.
 
Ini menyebabkan Cikgu Rohaiza terfikir, mampukah dia berjalan sejauh itu sedangkan jalan masa cari barang kat Giant pun dia dah sakit kaki dan tumit serta cepat mengah.
 
Itu kisah nak pergi haji.  Sedangkan nak melalui tugas harian sebagai guru pun , Cikgu Rohaiza dah rasa sangat penat.
 
Ramai tahu bagaimana rutin harian seorang guru kan?
Tahukah anda bagaimana sukarnya seorang guru yang berbadan besar nak menjalankan tugas.
 
Mari kita lihat masalah yang sering dihadapi wanita berbadan besar:
 
  • Sebagai guru, perlu mengajar di kelas yang kadang-kadang berada di level 3, bukan sekali dua pulak tu.
  • Baju dan seluar semakain ketat, stressss nya !
  • Rasa rendah diri bila di hadapan ramai orang
  • Baju cantik2 semua takde saiz kita, geram nya !
  • Suami dah mula komplen perut buncit, badan berisi dan nampak tua, malunya pada suami !
  • Malu sangat sebab selalu disangka mengandung
  • Bila berjalan rasa cepat penat, sakit lutut dan tumit.
  • Tak suka tengok diri sendiri di cermin
  • Nak kurus, tapi susah kawal makan
  • Setiap tahun azam nak kurus, tapi hanya tinggal azam sahaja
 
Inilah yang dihadapi cikgu Rohaiza setiap hari.
Lebih merisaukan, tarikh nak pergi haji hanya tinggal 6 BULAN SAHAJA LAGI.
 
Dengan ketinggian 164 cm, berat yang ideal bagi Cikgu Rohaiza adalah 60KG.  Bermakna beliau kena hilangkan 40 KG dalam masa 6 BULAN, barulah selesa menunaikan ibadah haji.
Ada ke ubat kurus atau program  yang boleh bantu beliau?
 
Cikgu Rohaiza pernah juga cuba menguruskan badan.
“Dulu saya pernah pakai baju pelangsingan badan dan tak makan nasi selama sebulan. Zaman muda-muda boleh lah. Sekarang buat, dah tak boleh. Lain yang jadinya. Kena gastrik pulak.
 
Diet Atkins pun pernah cuba. Tapi, perut melayu tak dapat nasi sengsara…”
 
Baju Pelangsingan badan – Kos dalam RM2000- RM3000
 
Ubat Kurus ? – Cikgu Rohaiza dah tau keburukan ubat kurus dan sebolehnya dia tak nak ambil.
 
Program Pelangsingan Badan – Kos nya sangat MAHAL bermula RM2000 – RM10,000
Ramai yang  join tapi duit burn begitu sahaja. Diet nya sangat ketat dan perlu beri komitmen pergi ke pusat pelangsingan badan.
PROGRAM NECK dan SET KURUS SHAKLEE BANTU TURUN BERAT 32 KG 
 
Cikgu Rohaiza sentiasa berdoa kepada Allah agar dipermudahkan untuk kurus dan beliau sangat bersyukur diperkenalkan dengan Program NECK oleh seorang kawan.
 
Dalam Program NECK semua peserta diwajibkan mengikuti semua plan yang telah disusun oleh Team NECK.
 
Peserta juga dibekalkan nutrisi dalam Set Kurus Shaklee bagi membantu proses penurunan berat badan yang sihat dan berkesan.
 
Jika anda nak tau Program NECK ini telah disusun dengan sangat rapi,
 
Kelebihan Program NECK:
  • Wajib makan NASI setiap hari. 
  • Wajib makan 5 kali sehari
  • Menggunakan Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus
  • Tak perlu pergi ke Gym – boleh kurus dari rumah
  • Tak perlu ke kelas / seminar – 100% Online Coaching (Telegram)
  • Ada COACH & CREW yang akan Monitor Progress dan support 24/7
  • Peserta diajar memilih dan menyediakan Makanan Sedap dan Sihat
  • Ada Kawan2 Positif yang High Energy untuk Kurus
  • Group Support KHAS untuk Breastfeed Mom & Special Case & Injury (SCI)

Semenjak join NECK, baru beliau faham kenapa badan boleh bertambah bam bam walaupun tugas seorang guru sangat aktif.

Pertama – Cikgu banyak tekanan kerja, selalu stress semasa mengajar dan diberi tugas lain selain mengajar.

Apabila stress cikgu2 memilih MAKAN sebagai terapi.  Makan dan makan. 

Sebab tu makin bam bam

Kedua – Sibuk sangat dengan jadual kelas sampai tak sempat makan. Cikgu selalu skip waktu makan.

Alhamdulillah, apabila beliau ikut jadual  makan NECK, ianya terbukti berkesan, malah badan lebih bertenaga

Walaupun sangat sibuk dengan tugas harian, beliau cuba sehabis baik.

“Alhamdulillah kalau ada kemahuan dan tekad pasti ada jalan.
 
Mula-mula memang susah nak biasakan diri makan 5 kali sehari. Makan nasi masa lunch.
 
Tapi, saya rancang perjalanan diet NECK saya dengan sebaiknya mengikut panduan coach dan crew. Jika di dalam kelas, saya dah prepare makanan untuk jam 10pagi. Just simple snack yang mudah dan tak menyusahkan seperti kurma.”

Untuk senaman pula, bukan senang nak bersenam bagi wanita dengan berat 100KG.

Kelebihan NECK yang dijalankan secara berjemaah dapat memberi kekuatan dan semangat apabila tengok rakan seperjuangan update senaman mereka.

Kalau buat sorang2 memang ke laut la senaman beliau katanya. 

Cikgu Rohaiza hanya ikut saranan coach dan bersenam di dalam rumah sahaja 5 kali seminggu.  Oleh kerana masa terhad, beliau akan bangun awal pagi untuk buat senaman.
Dalam masa 60 hari Cikgu Rohaiza berjaya hilang berat sebanyak 20 KG berkat kesungguhan beliau.
 
Kemudian beliau teruskan perjuangan dalam NECK Batch 17 pula memandangkan belum capai berat ideal beliau dan beliau hilang lagi 12 KG.
testimoni pengguna set kurus shaklee

 

testimoni pengguna set kurus shaklee
 
Perkara paling penting adalah 70% jaga makan. Buat senaman gila2 tapi kalau makan tak jaga adalah satu kerja yang memenatkan diri. 
Senaman hanya 30% je sebenarnya yang menentukan kejayaan.
 
testimoni pengguna set kurus shaklee
Cikgu Rohaiza telah selamat kembali ke tanahair dari menunaikan ibadah haji
SET KURUS SHAKLEE BANTU PROSES TURUN BERAT 
 
Set Kurus Shaklee yang Rohaiza ambil membantu proses penurunan berat melalui 4 fungsi berikut:

 

1. BAKAR
2. BUANG ( DETOX)
3. BINA
4. BERTENAGA



Rohaiza sendiri mengakui keberkesanan pengambilan suplemen sepanjang proses kurus beliau
 
Set Kurus Shaklee sangat membantu tubuh badan saya, saya perasan kekurangan nutrient yang saya perlukan dapat ditampung dengan suplemen. Contoh, 
 
Lecithin dan OmegaGuard membantu pecahkan lemak-lemak tepu.
 
ESP & Cinch shake beri bekalan protein dan bina otot.
 
Pembuangan juga sangat lancar, kalau dulu 3 hari sekali baru nak buang. Patutlah perut saya buncit. Saya suka sangat Herblax dan Alfalfa
 
Cinch Tea Mix pula buatkan saya lebih cergas dan bertenaga, jadi saya dapat lakukan senaman lebih lama.

Sebab tu jugak, rasanya mudah saya loss weight”
 
Bagi Cukgu Rohaiza, NECK adalah satu-satunya program yang dia buat tanpa rasa terpaksa, sangat enjoy walaupun pada mula agak susah untuk sesuaikan diri. 
Dari segi bajet, NECK antara yang termurah dan suplemen sangat berkualiti. Gabungan Program Now Everyone Can Kurus dan  support dari Set Kurus Shaklee sangat hebat.  NECK si miracle
 
 
Bersediakah anda  untuk kurus seperti Rohaiza?
 
Ingat! Program Now Everyone Can Kurus hanya untuk anda yang benar-benar dah bersedia.
 
Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Set Kurus Shaklee dan Program Now Everyone Can Kurus, jangan segan-segan hubungi Kak Hani 019-4771175.

Jemput baca info tentang  Set Kurus Shaklee di sini  >>> TURUN BERAT DENGAN SET KURUS SHAKLEE
Testimoni NECK & Set Kurus Shaklee >>> TESTIMONI NECK & SET KURUS SHAKLEE
Untuk mendapatkan Tips Kurus , Klik Sini >> TIPS KURUS & SIHAT

Moga anda berjaya KURUS & SIHAT. 

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175

 
%d bloggers like this: