Shaklee Business Leader National Conference 2019

Jemputan ke Shaklee BLNC

Apa yang paling best bila kita jadi salah seorang Shaklee Distributor ni adalah apabila kita mendapat sangat banyak rewards dari syarikat.  Seperti juga kita bekerja di pejabat, bila dapat pengiktirafan, rasa best sangat kan.  Terasa berbaloi segala usaha yang kita telah buat dan kita akan lebih bersemangat untuk usaha lebih lagi untuk kejar pencapaian yang lebih baik.  Mestilah kita nak performance lebih meningkat kan, takkan sekasar nak maintain saja

Alhamdulillah, tahun ini merupakan tahun ke-3 BLNC dianjurkan bermula tahun 2017. Dan saya telah melayakkan diri ke setiap BLNC.  Cuma apa yang best nya BLNC tahun ini adalah , saya dapat hadir .  2 tahun sebelumnya saya tidak berpeluang hadir atas kekangan yang tak dapat dielakkan.

Ini  boleh dikira sebagai Tema BLNC Tahun 2019
NOW !

Detail Jemputan Untuk Setiap Leaders

Setiap leaders wajib RSVP kehadiran masing-masing

Best ! Jemputan dah dapat dan dah buat  confirmation yang saya akan hadir.

Shaklee Business Leader National Conference 2019 (BLNC)

Nak tau apa BLNC ni tak?
Haa, ia sebenarnya bukan acara gathering yang biasa-biasa.  Ia merupakan event yang sangat grand dan ekslusif.  Dan ia hanya untuk Shaklee Leaders yang layak saja. Hanya mereka yang telah mempunyai rank sebagai leader iaitu minimum Supervisor dan Effective di rank tersebut minimum 3 bulan , mereka saja yang layak dapat invitation dari Shaklee, iaitu mereka yang dapat income paling minima 4 angka sebulan.

Yang lebih menarik adalah, event ni PERCUMA, langsung tak perlu bayar apa-apa. dan ia adalah untuk 2 orang iaitu Suami Isteri.  Baiklah, datang secara PERCUMA, apa yang kami boleh dapat?  Jom tengok apa yang Shaklee dah sediakan untuk kami sepanjang event.

Bagi saya yang datang buat kali pertama, rasa macam nak nangis tengok semua yang disediakan termasuk makan minum, gift dan pengisian yang sangat best.  Banyak rewards yang kita boleh dapat kalau buat betul-betul dan konsisten dalam bisnes ni.

Sangat bersyukur rasanya Allah lorongkan rezeki untuk buat bisnes Shaklee bersama team yang hebat.  Lebih-lebih lagi, saya dah jadi pengamal tegar supplement Shaklee yang terbukti Selamat dan Berkesan. dan saya dah jadi sebahagian dari #ShakleeEffect dengan banyak sangat perubahan dari segi tahap kesihatan saya perolehi dari Shaklee dengan izin Allah.

Jom layan gambar kami sepanjang event dan juga pengisian yang dibawakan Shaklee tahun ni. Banyak kejutan tau !

Perjalanan ke BLNC

Jauh tak jadi alasan untuk saya tak dapat join conference yang berprestij ni
Ada anak kecil juga tak saya jadikan alasan, insyaallah saya dah rancang sebaiknya.  bawa anak bersama dan carikan pengasuh sepanjang saya attend seminar.

Tahun ni saya bawa bersama anak yang paling kecil, bakal pewaris legasi #GlitterEmpire saya

Menginap di Resort Suites Hotel dalam building yang sama dengan Sunway Convention Centre

Boleh dikatakan perbelanjaan saya ke BLNC menggunakan bonus Shaklee saya pada bulan Januari.  Belanja perjalanan & penginapan.  Juga saya dapat hadiahkan sedikit belanja kepada sepupu saya yang sudi jagakan Dayana sepanjang event berlangsung.  Event ni tak boleh bawa kids sebab macam eksekutif meeting gitu

Travel pun, sayang nak tinggal my Younger Longer bff ni
Jom night routine before sleep
All Shaklee Leaders mesti buat ni before sleep, nak glowing moving event esok kan

Homework VB from my Mentor , Founder TWB

Sebelum tidur sempat touch up my Vision Board
Esok kena submit kat my dear mentor, datang bukan saja2 tau hi hi.  Doakan saya dapat capai target 2019 ni.
Tapi, selepas BLNC, Vision Board saya ni ada renew sikit, nanti saya share ye.

Sesi Pagi di BLNC 2019

Akhirnya sampailah hari yang ditunggu-tunggu.
Excited, Allah saja yang tahu.  Saya doa sebelum keluar supaya Allah jadikan kehadiran saya kali ini asbab untuk saya melonjak lebih laju dalam bisnes Shaklee. Juga asbab saya dapat bantu lebih ramai leader saya untuk berjaya dalam Shaklee
Saya juga nak bantu lebih ramai para ibu , para isteri untuk ada lebih masa, lebih wang, yang penting dapat berkerjaya dari rumah.

Bagi saya, keadaan kehidupan hari ini yang sangat sibuk, masa semakin pantas, sosial semakin parah, stress dan cabaran dari segi kewangan dan sara hidup yang makin tinggi, Wanita perlu bermula , persiapkan diri untuk sebarang kemungkinan.

Moga ada banyak input dari BLNC kali ni yang boleh mudahkan urusan saya untuk bantu lebih ramai orang.

Ok, jom sambung tengok gambar-gambar sepanjang event.


Sekarang kita daftar dulu. Selepas ni boleh tinjau2 sekitar, kagum sangat masa mula sampai tadi tengok segala props yang Shaklee sediakan

Dapat Bekalan Supplemen dan Redemption Tag
Wow! Ada VIVIX Ice Cream, VIVIX Drink & VIVIX Cupcake !

Shaklee dah bekalkan vitamin siap-siap masa register.
Omega untuk fokus
CoQ- Trol Plus sebiji untuk tenaga hingga malam nanti
BComplex – less stress & cool kan kita sepanjang hari ni.  Cukup lengkapkan !

Jumpa Sidelines, semua Trainer TWB

Breakfast yang disediakan untuk kami. Sedap-sedap semuanya

Jumpa my mentor Master Maria. Apa-apapun kita selfie dulu

Sementara tunggu grand entrance, kita jalan-jalan dulu di booth yang disediakan. Ada yang dah redeem vivix ice cream dan lain-lain.

Gambar bersama mentor dan sidelines

Bersama sidelines dari Jitra, Kak Sophiah. Beliau seorang pharmacist tau


NOW ! Get ready untuk mulakan event !

Video Message dari Chairman & CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett
Our chairman buat opening welcome message, seperti tahun 2 sebelumnya, beliau buat ucapan dalam  bahasa melayu, katanya improve sikit dah tahun ni he he

Shaklee Corporate Updates dari Puan Helen Lam, President of Shaklee Malaysia

Helen present mengenai Shaklee Corporate Updates juga vision Shaklee Malaysia
Banyak betul plan yang Shaklee buat untuk New Cycle 2019/2020 yang akan bermula April nanti.  Semuanya untuk bantu kami para pengedar Shaklee supaya lebih mudah buat marketing dan capai target.

Banyak betul Awards yang Shaklee nak bagi. Dan setiap awards ni dah ada aturan atau plan yang tersusun supaya SID boleh follow dan capai.  Tak tau nak kata betapa HIGH CLASS nya Shaklee Awards ni

2019 Strategic Marketing Plans dari  VP of Marketing, Wong Ee Ling

Puan Wong Ee Ling ni VP bahagian Marketing Shaklee Malaysia. Banyak kejutan betul Ee Ling bagi , nak tau jom teruskan baca.


Shaklee Intencive International Trip 2020 ke Switzerland ! Yang ni memang semua Super Excited
Rasanya Swiss ni impian setiap orang , sapa yang taknak pergi, lagi-lagi semuanya PERCUMA
Fuh! Nampaknya kena work very very hard ni


Shaklee Intencive Regional Trip ke Korea ! Wah !

ANNYEONY HASEYO !

Dulu2 hanya bermula dengan trip domestik tau, trip dalam Malaysia je. Kemudian Shaklee upgrade ke regional trip, tapi Thailand je. Tak sangka kali ni upgrade sampai Korea, dah nak macam international.
Nampak sangat kat sini yang Shaklee bisnes di Malaysia ni semakin ttsunami.Kalau tak ,mana mampu Shaklee nak offer trip mahal-mahal ni kan !

Produk Baru Shaklee Malaysia

Dah reda dengan kejutan  Trip, kali ni Produk Baru pula!


VIVIX ni Top Sale No.1 Shaklee Malaysia
Kini nak masuk Malaysia dalam bentuk capsule.  Makin ekslusif dan mudah nak amalkan lepas ni. Saya memang pengamal tegar VIVIX, my anti-ageing syrup.

Nutriferon juga akan kembali, tapi kali ni dengan new packaging

Performance Drink Perasa baru Lime Lemon. Insyaallah akan buka jualan untuk Ramadhan ni tapi stok limited, kena ready untuk beli bila open order nanti

*Youth travel
Youth Travel Kit.  Menarik dan comel sangat !
Tapi ada syarat-syarat nya untuk beli Travel Kit ni, Tunguuuu


Youth Hydration Set

Best sangat semua produk baru ni, tak sabar sangat Youth Mask tu sebab dah boleh guna dalam spa TWB

Wow ! Yang ni semua satu dewan bersorak tau ! Setiap seorang dapat gift yang harga nya melebihi RM600 tau!
Youth Activating Serum dan Radiance C& E.

Selepas sesi pagi, semua serbu keluar ambil gift Shaklee
Dekat luar dewan pun dah naik props Switzerland dan Korea, nak bergambar punyalah queue
So, kita  layan lunch dulu. Hidangan macam 5 Star Hotel, sampai tak tau nak ambil mana dulu.  Ikat tepi dulu diet kita hari ni, Shaklee kan ada.

Banyak lagi, sampai tak termakan. Selepas lunch, kami ambil kesempatan lagi untuk bergambar. Itupun banyak saya tak sempat join sebab balik jenguk si kecik di bilik.

Sempat bergambar depan stage yang jadi rebutan ni. Next year saya saya pasti akan bergambar disini tetapi bersama leader saya #GlitterEmpire

Bersama Master Ainul, my nanny Shaklee juga founder TWB

Bersama Master Laila, founder GLC Grow-lead-Coach, my nanny Shaklee.

Alhamdulillah, event yang sangat best. Dapat jumpa semua mentor. Cuma tak dapat bergambar dengan mentor dan nanny sorang lagi Master Ira LAT Family juga Master Hafsah.

Insyaallah, nanti bersambung di Part 2

Jika anda  berminat nak tau bagaimana kami buat bisnes Shaklee, come & join us.

Kita ada guide untuk anda yang zero. Seperti saya juga dulu.

Untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan, boleh whatsapp kat bawah ye.

Hubungi Kak Hani untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

HANI 019-4771175

 

 

 

%d bloggers like this: