Assalamualaikum.

Saya doakan semua pembaca blog haniismail.com sentiasa ceria bersama keluarga tercinta dan sentiasa dikasihi Allah S.W.T.

Status Halal sesuatu produk semakin mendapat perhatian masyarakat.  Ini menunjukkan umat Islam semakin peka dengan isu Halal.   Apabila saya selalu berkongsi tentang manfaat shaklee, ada rakan2 yg berminat untuk mencuba produk shaklee , tapi mereka nak tahu Status Halal nya kerana ia adalah produk luar negara.

Dulu masa mula2 nak consume produk shaklee , saya juga memang mengkaji tentang Status Halal terlebih dahulu.  Saya share kan disini tentang status halal shaklee ye. Mudah mudahan, tak ada lagi yang ragu-ragu untuk mencuba produk ini.

Untuk makluman semua, sijil halal produk Shaklee ini dikeluarkan oleh  Islamic Service of America (ISA).

Ia adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM.

Senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM  boleh rujuk di website Portal Halal Rasmi Malaysia (Rujuk page 18)

Syarat untuk mendapatkan kelulusan ISA pula sangat lah ketat dan terperinci.  Alhamdulillah Shaklee berjaya memenuhi semua kriteria yang ditetapkan bagi mendapat pengiktirafan halal ini.

Ini adalah sijil halal Shaklee yang terkini bagi tahun 2015
Ini pula adalah email daripada pihak ISA yang mengesahkan berkenaan Status Halal softgel yang digunakan dalam produk shaklee untuk supplemen Lecithin, OmegaGuard dan Vitamin E.
Semoga selepas ini semakin ramai yang yakin dengan status halal produk Shaklee. Dan boleh consume tanpa ragu2 utk kesihatan anda 1 keluarga.

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? Hubungi saya untuk:-

 

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
 

 

%d bloggers like this: