Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya doakan semua pembaca blog SuriStory.Com sentiasa dirahmati dan berada dalam kasih sayang Allah.

Alhamdulillah walaupun saya dah lama tamat program 100 hari turunkan berat badan, ilmu nya saya TERPAKSA amal sampai sekarang.

Kenapa TERPAKSA ? terpaksa sebab dah BIASA.
Latihan dalam NECK menjadikan rutin yang baru itu satu KEBIASAAN.
Kebiasaan yang saya tak boleh tinggal.

So, pagi ni saya masih ke pejabat dengan bekalan ala NECK. 

Bekalan untuk Snack + Lunch

Pagi2 jam 7.30 saya dah breakfast ESP Shaklee + Cinch Shake
Jam 10, saya makan biskut tu sket untuk snack. Separuh simpan snack petang kul 4.
Lunch hari ni saja tak amik nasi. Saya masih amik nasi segenggam tau, tapi kadang2 saya ubah selera.
 
Teringat sharing IK (Irfan Khairi)
Kata IK,
Nak berubaah dalam apa perkara sekalipun, kita kena lakukan PERUBAHAN
> Jangan espect sesuatu itu akan berubah jika kita sendiri tak nak berubah.

> Jangan espect kalau kita lakukan benda yg sama saja, tapi keputusan dia jadi yang berbeza dr asal.
> Takkan terjadi macam tu punya.

3 Perubahan yang kita perlu LAKUKAN:
 

Perubahan 1
Perubahan pada JADUAL HARIAN kita
Kalau kita buat yg sama saja , CONFIRM takkan dapat benda yg berbeza
Plankan jadual harian kita, utk kita ada ruang lakukan perubahan tersebut.

*Alhamdulillah, saya ubah jadual harian dengan luangkan masa untuk buat senaman dan sediakan menu sihat sendiri.

Perubahan 2
Perubahan TABIAT kita
Kalau nak berubah jadi tambah kurus dan sihat, attitude terhadap perkara berkaitannya kita kena ubah.
lakukan benda baru tersebut secara konsisten, ISTIQOMAH

*Alhamdulillah, dalam latihan 100 hari saya dilatih rutin baru, cara pemakanan yg betul dan senaman yang konsisten.  Sampai sekarang saya TERPAKSA BUAT sebab dah TERBIASA

Perubahan 3
Perubahan dalam MINDA, MINDSET kena berubah
Jika sebelum, kita fikir tak boleh lakukan, skrg MINDSET kita kena fikir boleh berjaya
Jika sebelum, kita rasa hidup kita susah, skrg MINDSET kena kata kita boleh jadi kaya, berjaya
Jika sebelum, kita rasa kita akan gagal, skrg MINDSET kena kata kita akan cari kejayaan dlm apa yg kita nak lakukan

 
*Alhamdulillah, melalui coaching dan motivasi yang hebat, saya berjaya ubah MINDSET daripada
susahnya nak kurus  kepada >> SAYA BOLEH KURUS DAN SIHAT
 
Moga semua pembaca mendapat manfaat dari perkongsian saya ini.
 
 
salam sayang
Hani Ismail
“Jom Kurus Dari Rumah”
“Kurus Tanpa Perlu Pergi Gym”


Whatsapp / Telegram 

019-4771175
Jemput Download
Ia PERCUMA
%d bloggers like this: