Adakah anda tergolong dalam lingkungan USIA 40 ke 50 TAHUN

Kalau YE, anda wajib baca perkongsian ni.
Moga Bermanfaat untuk ANDA

—————————————————————————

Assalamualaikum.

Kak Hani doakan semua pembaca HaniIsmail.Com dikurniakan kesihatan dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.

Ramai wanita kurang ambil berat akan penampilan diri apabila dah masuk usia 40. Sedangkan suami-suami, semakin bergaya pada usia 40.  Kak Hani sangat tidak gemar dengan situasi begini.  Wanita sepatutnya sentiasa nampak lebih muda, manis dan sentiasa cantik di mata suami. 

Sebenarnya, penampilan diri memanglah kita nak jaga, tetapi yang lebih penting lagi adalah tahap kesihatan kita sendiri.  Wanita selalu berkorban untuk keluarga sehingga lupa untuk jaga diri sendiri.

Semoga perkongsian Kak Linda Jamaen ini memberi inspirasi kepada rakan-rakan Kak Hani yang dah di ambang 40 tahun ke 50 tahun.

Jom ikuti Perkongsian Kak Linda Jamaen


PERKONGSIAN KAK LINDA

“Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam SlimFit!
Saya, Aslinda Jamaen, atau Linda J, atau Kak Linda. Saya masih muda, baru nak masuk 50 tahun. Seorang isteri, Mak kepada 4 orang anak, bekerja sepenuh masa dan tak ada maid”


“Saya diperkenal kan kepada prorgam Now Everyone Can Kurus (NECK) oleh sahabat baik saya, Nik Nor Bhitar, yang risaukan saya sebab berat badan yg semakin naik dan sakit belakang yg semakin teruk. Melalui program ini saya berkenalan dengan Datin Elly, pengasas SlimFit.”

“Berat asal saya semasa bermula dengan NECK ialah 89kg…kira seberat anak gajah lah…kalau berenang kat kolam orang panggil dugong. Macam2 nama dapat..tapi saya happy je…Saya seorang yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi, jadi gemok tidak menjadi masaalah bagi saya. Saya tak kisah dan tak ambil hati kalau orang sekeliling mengejek saya disebabkan size saya. Sebaliknya, saya cuma kata mereka cemburu tengok saya happy.” 


“Bulan Mac 2016 mengubah segalanya. Saya menjalani peperiksan kesihatan penuh (full executive screening) dengan keputusan yg baik walaupun tak cemerlang. Semua bacaan masih diparas borderline, masih belum perlu makan ubat. Saya happy. Tapi……bila jumpa doktor semasa ambil.keputusan…doktor kata..  Aslinda…bacaan awak ni semua masih dalam lingkungan selamat TAPI dalam unur awak yg dah dekat nak menopos ni, awak kena berhati2 sebab bacaan2 ni semua akan melompat naik bila awak menopos!” 


“Fuhhhhh…..menopos???? Saya belum ready!!! Terus saya tersentak…….terus saya cari Nik.
Bukan tak pernah cuba diet…macam2 saya cuba…tak makan nasi…turun 5kg…naik.balik 10kg….masuk program Biggest Loser di pejabat dibawah bimbingan Kevin Zahri…turun 10kg, naik balik 15kg…turun sikit…naik lagi banyak.” 


“Tapi NECK..wowww!! Saya boleh maintain turun dan turun dan turun….sampai ke tahap sekarang…sebab apa? Sokongan moral dari Coach,crew dan rakan2 sperjuangan. Yang paling penting supplements yg awesome!
Jadi…apa lagi? Jom kita sama2 fokus…jangan mudah mengalah! Kalau saya boleh….anda…anda…anda….semua pasti boleh!!”



Demikian  perkongsian dari Kak Linda sebab  kenapa dia mula nak kuruskan badan.


PENYERTAAN PROGRAM NECK & SLIMFIT

Kak Linda telah sertai Program NECK pada Mac 2016 setelah melihat kawan baiknya Nik berjaya kurus.

Berat masa mula join NECK Mac/April 2016 adalah 89 KG.  Menjelang raya beliau berjaya mencapai 75KG.

Rahsia penurunan berat badan Kak Linda adalah beliau ikut semua cadangan pemakanan dan senaman yang diberikan pengurusan NECk & SlimFit.  Beliau juga sentiasa  aktif  di group dan sangat  konsisten dalam pengambilan Set Kurus Shaklee .

Update Progress Kak Linda Jamaen Semasa Program

Update Progress Kak Linda Jamaen Semasa Program



Semasa tidak berada dalam program, beliau kurang disiplin dan ada juga curi makan. Haaa nakal Kak Linda ni.  Tapi beliau masih dapat turun lagi 4 KG menjadi 71 KG. Ini semua sebab beliau maintain Shake dengan Cinch dan ESP setiap pagi dan malam.

Sepanjang program juga Kak Linda konsisten pengambilan air kosong dan juga semua supplemen dalam Set Kurus Shaklee


Konsisten Minum Air Kosong dan Set Kurus Shaklee


Cinch Shake dalam  Set Kurus Shaklee Pilihan Terbaik

Kemudian Kak Linda sambung semula join program NECK di bawah SlimFit Group by Coach Datin Elly pada Februari 2017 .  Alhamdulillah Kak Linda berjaya turun lagi 3.5KG.

Sekarang Kak Linda dah dilantik sebagai krew kerana prestasi beliau yang sangat baik dan mampu memberi inspirasi kepada orang lain.  Dan beliau masih berjuang dalam SlimFit Mac untuk capai berat Ideal beliau 58KG.

Update Pemakanan Kak Linda Sepanjang Program


Perkongsian Pengalaman kepada Peserta Baharu

Kak Linda juga dijemput untuk sharing pengalaman beliau sepanjang join NECK dan SlimFit untuk memberi inspirasi dan semangat kepada peserta baru.

Hani doakan moga Kak Linda berjaya mencapai ideal weight dan kurus sihat walaupun di usia 50 tahu.

Moga dari Entry yang Kak Hani tulis ini dapat memberikan anda semangat dan motivasi untuk kurus dan sihat. Nak dapatkan lebih TIPS dan MOTIVASI KURUS?

Jemput baca link di bawah


>> RAHSIA PESERTA COACHING KURUS ONLINE TURUN BERAT <<

Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Set Kurus Shaklee dan Program Now Everyone Can Kurus, jangan segan-segan hubungi Kak Hani 019-4771175.  

Moga anda berjaya KURUS & SIHAT. 

Hubungi Kak Hani untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HANI 019-4771175





%d bloggers like this: